Lås eller lås opp skjermen

Hvis du forlater Chromebooken, anbefaler vi at du låser skjermen for ekstra sikkerhet.

Lås skjermen

Bruk et av disse alternativene:

• På et tastatur: Trykk på søketasten + L. Eller trykk på Appoversikt-tasten + L.
  • Velg klokkeslettet nederst til høyre. Velg Lås .
  • I Chromebook-innstillingene :
    1. Velg Sikkerhet og personvernog så Låseskjerm.
    2. Slå på Lås når enheten går i hvilemodus eller lukkes.

Skjermen slås av etter en stund for å spare strøm.

• Koblet til strøm: Skjermen slås av etter 8 minutter. Chromebooken går i hvilemodus etter 30 minutter.
  • Ikke koblet til strøm: Skjermen slås av etter 6 minutter. Chromebooken går i hvilemodus etter 10 minutter.

Lås opp skjermen raskere med PIN-kode

Før du låser skjermen, kan du angi en PIN-kode for å låse den opp. Hvis du bruker en jobb- eller skolekonto, kan det hende administratoren din krever at du skriver inn passordet ditt av og til. På noen Chromebook-enheter kan du logge på med PIN-koden i stedet for Google-kontopassordet ditt.

Slik konfigurerer du en PIN-kode:

1. Velg klokkeslettet nederst til høyre på Chromebook.
  2. Velg Innstillinger .
  3. Velg Låseskjerm og pålogging under «Sikkerhet og personvern».
  4. Skriv inn passordet ditt, og velg Bekreft.
  5. Velg PIN-kode eller passord og så Konfigurer en PIN-kode.
  6. Skriv inn en PIN-kode på minst seks sifre, og velg Fortsett.
  7. Skriv inn PIN-koden på nytt, og velg Bekreft.