Je scherm vergrendelen of ontgrendelen

Als je je Chromebook onbeheerd moet achterlaten, raden we je aan het scherm te vergrendelen voor extra beveiliging.

Je scherm vergrendelen

Gebruik een van deze opties:

• Op een toetsenbord: druk op Zoeken Search + L.
  • Selecteer rechtsonder de tijd. Selecteer Vergrendelen Vergrendelen.

Na enige tijd wordt het scherm uitgeschakeld om energie te besparen.

• Aangesloten op een stopcontact: Het scherm wordt na acht minuten uitgeschakeld. Na dertig minuten wordt de slaapstand van je Chromebook ingeschakeld.
  • Niet aangesloten op een stopcontact: Het scherm wordt na zes minuten uitgeschakeld. Na tien minuten wordt de slaapstand van je Chromebook ingeschakeld.

Je scherm sneller ontgrendelen met een pincode

Voordat je het scherm vergrendelt, kun je een pincode instellen om je scherm te ontgrendelen. Als je een pincode gebruikt, moet je het wachtwoord van je Google-account mogelijk elke 24 uur invoeren. Op sommige Chromebooks kun je ook je pincode in plaats van je wachtwoord gebruiken om in te loggen.

Opmerking: Als je een Chromebook van je werk of school gebruikt, kun je geen pincode toevoegen.

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen Instellingen.
  3. Selecteer in het gedeelte 'Mensen' de optie Schermvergrendeling.
  4. Geef je wachtwoord op en selecteer vervolgens Bevestigen.
  5. Selecteer Pincode of wachtwoord en dan Pincode instellen.
  6. Geef een pincode van zes cijfers of meer op en selecteer vervolgens Doorgaan.
  7. Geef je pincode opnieuw op en selecteer vervolgens Bevestigen.

Je scherm ontgrendelen

Als je je Chromebook wilt ontgrendelen, log je in met het wachtwoord van je Google-account of geef je je pincode op.