Näytön lukitseminen ja lukituksen avaaminen

Jos poistut Chromebookin äärestä, suosittelemme näytön lukitsemista.

Näytön lukitseminen

Tee jompikumpi näistä:

• Näppäimistöllä: Paina Haku + L. Voit myös painaa Käynnistysohjelma + L.
  • Valitse kellonaika oikeasta alareunasta. Valitse Lukitse .
  • Chromebookin asetuksissa :
    1. Valitse Suojaus ja yksityisyys ja sitten Lukitusnäyttö.
    2. Laita päälle Lukitse epäaktiivisena tai kannen ollessa suljettuna.

Näyttö sammuu hetken kuluttua säästääkseen virtaa.

• Liitetty virtalähteeseen: Näyttö sammuu 8 minuutin kuluttua. Chromebook siirtyy virransäästötilaan 30 minuutin kuluttua.
  • Ei liitetty virtalähteeseen: Näyttö sammuu 6 minuutin kuluttua. Chromebook siirtyy virransäästötilaan 10 minuutin kuluttua.

Näytön lukituksen avaaminen nopeammin PIN-koodilla

Ennen näytön lukitsemista voit luoda PIN-koodin lukituksen avaamista varten. Jos käytät työpaikan tai oppilaitoksen tiliä, järjestelmänvalvoja voi edellyttää salasanan lisäämistä ajoittain. Joillain Chromebookeilla voit kirjautua sisään PIN-koodilla Google-tilin salasanan sijaan.

Luo PIN-koodi näin:

1. Valitse kellonaika Chromebookin oikeasta alareunasta.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse Tietosuoja ja yksityisyys ‑osiosta Lukitusnäyttö ja sisäänkirjautuminen.
  4. Lisää salasana ja valitse sitten Vahvista.
  5. Valitse PIN-koodi tai salasana ja sitten Määritä PIN-koodi.
  6. Lisää vähintään kuusinumeroinen PIN-koodi ja valitse Jatka.
  7. Lisää PIN-koodi uudelleen ja valitse Vahvista.