Apps vinden en indelen

Als je apps hebt geïnstalleerd via de Google Play Store of de Chrome Web Store, zie je hier tips om de apps snel te vinden en in te delen.

Een app zoeken

Zo zoek je een app op je Chromebook:

1. Druk op je toetsenbord op de zoektoets  of de Launcher-toets .
  2. Typ de naam van de gewenste app en zoek de app in je zoekresultaten.

Een app openen

1. Selecteer in de hoek van het scherm de Launcher .
  2. Zoek een app die je wilt openen.
    • Kies een app uit je recent gebruikte apps.
    • Scroll om al je apps te vinden.
    • Gebruik de Launcher om apps te zoeken.
  3. Selecteer het app-icoon om de app te openen.
Tip: Je kunt ook content delen vanuit apps. Meer informatie over hoe je bestanden deelt met Android- en Chromebook-apparaten in de buurt

Beheren hoe je apps links openen

Zo kun je bepalen of links in je app of op een nieuw browsertabblad in Chrome worden geopend:
  1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen  en dan Google Apps en dan Je apps beheren.
  3. Selecteer een app.
  4. Selecteer onder Ondersteunde links openen of je links wilt openen in de app of in Chrome.
Als je de instelling niet kunt wijzigen of deze is uitgegrijsd, is de app ingesteld om links te openen in Chrome. Zo kun je links vanuit de app laten openen in een nieuw app-venster:
  1. Selecteer in de hoek van je scherm de Launcher .
  2. Klik met de rechtermuisknop op het app-icoon.
  3. Selecteer Nieuw tabblad en dan Nieuw venster.

App-snelkoppelingen gebruiken

Voor sommige apps kun je snelkoppelingen gebruiken naar een specifieke functie of actie binnen de app.

Zo vind je app-snelkoppelingen:

1. Selecteer in de hoek van het scherm de Launcher .
  2. Klik met de rechtermuisknop op de app. Je vindt app-snelkoppelingen via de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
    • Bijvoorbeeld: Als je met de rechtermuisknop op YouTube YouTube klikt, zie je Abonnementen . Als je Abonnementen selecteert, ga je naar de pagina Abonnementen in YouTube.

Zo kun je de zoekfunctie gebruiken om app-snelkoppelingen te vinden:

1. Selecteer in de hoek van je scherm de Launcher .
  2. Typ zoekwoorden in het zoekvak. Als er een snelkoppeling beschikbaar is, komt die onder het zoekvak te staan.
    • Bijvoorbeeld: Als je 'trending' typt in het zoekvak, zie je welke video's populair zijn op YouTube.

Je apps indelen

Apps in mappen plaatsen
  • Apps samen in een map plaatsen: sleep een app boven op een andere app.
  • Een map een naam geven: klik op de map.
Apps verplaatsen
Klik op een app, houd vast en sleep de app.
Apps opnieuw indelen op naam of kleur
  1. Selecteer in de hoek van het scherm de Launcher .
  2. Klik met de rechtermuisknop in de Launcher of op de app die je opnieuw wilt indelen.
  3. Selecteer Sorteren op en dan Naam of Kleur.

App-meldingen beheren

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen Instellingen en dan Apps en dan Meldingen.
  3. Zet Meldingen voor je apps aan of uit.
Tip: Zet Niet storen aan om alle app-meldingen te dempen. Als je alle app-meldingen op een andere manier wilt dempen, selecteer je de tijd en dan Meldingen.

Meer informatie over apps