Öppna och redigera Office-filer på en Chromebook

Du kan öppna, redigera, ladda ned och spara Microsoft® 365-filer, till exempel Word-, PowerPoint- eller Excel-filer, på din Chromebook.

Alternativ 1: Använd Microsoft 365-appen

Du kan öppna Microsoft-filer som sparats på Chromebook med Microsoft 365-appen, som innehåller Word, PowerPoint och Excel.

Kom igång

Så här konfigurerar du Microsoft 365 på datorn:

1. Välj appstartaren i skärmens ena hörn.
  2. Leta reda på och välj Utforska.
  3. Navigera till Microsoft 365.
  4. Välj Konfigurera.
  5. Följ anvisningarna på skärmen och anslut appen Filer till Microsoft OneDrive. OneDrive krävs för att öppna och redigera filer i Microsoft 365.
    • När allt är klart läggs Microsoft 365-appen till i appstartaren och Microsoft OneDrive visas i appen Filer.

Du kan även konfigurera Microsoft 365 när du öppnar ett PowerPoint-, Excel- eller Word-dokument för första gången:

1. Välj appstartaren i skärmens ena hörn.
  2. Leta reda på och välj Filer .
  3. Öppna en PowerPoint-, Excel- eller Word-fil.
  4. När du får frågan vilken app du vill använda väljer du Microsoft 365.
  5. Följ anvisningarna på skärmen för att installera Microsoft 365-appen och ansluta appen Filer till Microsoft OneDrive. OneDrive krävs för att öppna och redigera filer i Microsoft 365.
  6. När konfigurationen är klar:
    • Microsoft 365-appen läggs till i Appstartaren.
    • Microsoft OneDrive visas i appen Filer.
    • Filen öppnas.

Öppna och redigera filer som sparats på datorn

När Microsoft 365 har konfigurerats på Chromebook kan du öppna och redigera filer i appen Filer.

1. Välj appstartaren i skärmens ena hörn.
  2. Leta reda på och välj Filer .
  3. Öppna en PowerPoint-, Excel- eller Word-fil.
  4. Du uppmanas att flytta filen till Microsoft OneDrive om den inte redan finns där.
    • OneDrive krävs för att redigera filer i Microsoft 365.
  5. När filen har flyttats öppnas den i Microsoft 365
  6. Du hittar filen i mappen Microsoft OneDrive i Filer .
    • Alla ändringar du gör sparas på den platsen.
Tips! Du kan även öppna filer direkt från Microsoft 365-appen när som helst.

Alternativ 2: Använd Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer

Google-appar på din dator kan även öppna Microsoft 365-filer, utan konfigurering.

1. Välj appstartaren i skärmens ena hörn.
  2. Leta reda på och välj Filer .
  3. Öppna en PowerPoint-, Excel- eller Word-fil.
  4. När du blir tillfrågad vilken app du vill använda väljer du Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer.
  5. Du uppmanas att flytta filen till Google Drive om den inte redan finns där.
    • OneDrive krävs för att öppna och redigera filer i Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer.
  6. När filen har flyttats öppnas den i den valda Google-appen.
  7. Du hittar filen i mappen Google Drive i Filer .

Tips! Så här ändrar du när som helst appen som öppnar filen:

• Högerklicka på Filer .
  • Välj Öppna med …följt av en ny app.

När du är offline

Du kan inte öppna filer i Google Dokument, Kalkylark och Presentationer eller Microsoft 365-filer när datorn är offline.

När du försöker öppna en fil när du är offline visas ett felmeddelande. Du kan öppna filen i en vanlig redigerare för offlineanvändning, som har begränsad funktionalitet.