Öppna och redigera Office-filer på en Chromebook

Du kan öppna, redigera, ladda ned och konvertera många filer från Microsoft® Office på en Chromebook, till exempel Word-, PowerPoint- och Excel-filer.

Viktigt! Kontrollera att programvaran i Chromebook är uppdaterad innan du redigerar Office-filer.

Alternativ 1: Redigera Office-filer på Chromebook

De flesta Microsoft® Office-filer går att redigera på en Chromebook utan att du behöver installera nya appar.

1. Ladda ned Office-filen till Chromebook om du inte redan har gjort det.
  2. Klicka på översikten Översikt i hörnet på skärmen följt av uppåtpilen .
  3. Leta reda på filen och öppna den genom att dubbelklicka på den.
  4. Redigera filen.

Obs! Vissa funktioner och inställningar fungerar bara om du sparar filen som Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer.

Alternativ 2: Redigera Office-filer online

Om du har ett konto för Microsoft® Office online kan du redigera filerna i Chrome med de här tilläggen och apparna:

Arbeta med en fil tillsammans med andra

Du kan dela Office-filer med andra så att ni kan redigera dem tillsammans i realtid:

1. Redigera Office-filen.
  2. Spara filen som Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer.
  3. Dela filen och börja redigera den tillsammans med andra.

Obs! Inga uppdateringar som görs i filer i Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer förs över till den ursprungliga Office-filen.

Felsöka felmeddelanden

Felmeddelandet Uppdatera dokumentet eller Ändringar sparas inte automatiskt

Följ anvisningarna och spara filen som en nyare version av Office (2007 eller senare).

Obs! Inga uppdateringar som görs i den nya filen förs över till den ursprungliga Office-filen.

Filen stöds inte eller det går inte att öppna filen

Kontrollera att filen har sparats i något av följande format: .doc, .docx, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx.

Se även efter så att filen inte är skadad, lösenordsskyddad eller överskrider storleksbegränsningarna för filer på Google Drive.