Åpne og rediger Office-filer på Chromebook

På Chromebook kan du åpne, redigere, laste ned og lagre Microsoft® 365-filer, for eksempel Word-, PowerPoint- og Excel-filer.

Alternativ 1: Bruk Microsoft 365-appen

Du kan åpne Microsoft-filer som er lagret på Chromebooken, med Microsoft 365-appen, som inneholder Word, PowerPoint og Excel.

Kom i gang

Slik konfigurerer du Microsoft 365 på datamaskinen din:

1. I hjørnet av skjermen velger du Appoversikt .
  2. Finn og velg Utforsk.
  3. Naviger til «Microsoft 365».
  4. Velg Konfigurer.
  5. Følg veiledningen på skjermen, og koble Filer-appen til Microsoft OneDrive. OneDrive kreves for å åpne og redigere filer i Microsoft 365.
    • Når konfigureringen er fullført, blir Microsoft 365-appen lagt til i appoversikten, og Microsoft OneDrive vises i Filer-appen.

Du kan også konfigurere Microsoft 365 når du åpner et PowerPoint-, Excel- eller Word-dokument for første gang:

1. I hjørnet av skjermen velger du Appoversikt .
  2. Finn og velg Filer .
  3. Åpne en PowerPoint-, Excel- eller Word-fil.
  4. Når du får spørsmål om hvilken app du vil bruke, velger du Microsoft 365.
  5. Følg veiledningen på skjermen for å installere Microsoft 365-appen og koble Filer-appen til Microsoft OneDrive. OneDrive kreves for å åpne og redigere filer i Microsoft 365.
  6. Etter konfigureringen:
    • Microsoft 365-appen legges til i appoversikten.
    • Microsoft OneDrive vises i Filer-appen.
    • Filen åpnes.

Åpne og rediger filer som er lagret på datamaskinen din

Når Microsoft 365 er konfigurert på Chromebooken, kan du åpne og redigere filer du finner i Filer-appen.

1. I hjørnet av skjermen velger du Appoversikt .
  2. Finn og velg Filer .
  3. Åpne en PowerPoint-, Excel- eller Word-fil.
  4. Du blir bedt om å flytte filen til Microsoft OneDrive hvis den ikke er der allerede.
    • OneDrive kreves for å redigere filer i Microsoft 365.
  5. Når filen er flyttet, åpnes den i Microsoft 365
  6. Du finner filen i «Microsoft OneDrive»-mappen i Filer .
    • Eventuelle endringer du gjør, lagres der.
Tips: Du kan når som helst også åpne filer direkte fra Microsoft 365-appen.

Alternativ 2: Bruk Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner

Google-apper på datamaskinen din kan også åpne Microsoft 365-filer, uten at det trengs noen konfigurering.

1. I hjørnet av skjermen velger du Appoversikt .
  2. Finn og velg Filer .
  3. Åpne en PowerPoint-, Excel- eller Word-fil.
  4. Når du får spørsmål om hvilken app du vil bruke, velger du enten Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner.
  5. Du blir bedt om å flytte filen til Google Disk hvis den ikke er der allerede.
    • OneDrive kreves for å åpne og redigere filer i Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner.
  6. Når filen er flyttet, åpnes den i den valgte Google-appen.
  7. Du finner filen i «Google Disk»-mappen i Filer .

Tips: Du kan når som helst endre hvilke apper filer åpnes i, slik:

• Høyreklikk på Filer .
  • Velg Åpne med … og så en ny app.

Når du er uten nett

Du kan ikke åpne filer i Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner eller Microsoft 365-filer mens datamaskinen er uten nett.

Du får en feilmelding når du prøver å åpne en fil uten nett. Du kan åpne filen i et enkelt redigeringsprogram for bruk uten nett. Da er funksjonaliteten begrenset.