Office-bestanden openen en bewerken op je Chromebook

Op je Chromebook kun je Microsoft® 365-bestanden (zoals Word-, PowerPoint- en Excel-bestanden) openen, bewerken, downloaden en opslaan.

Optie 1: De Microsoft 365-app gebruiken

Je kunt Microsoft-bestanden die op je Chromebook zijn opgeslagen, openen met de Microsoft 365-app. Deze bevat Word, PowerPoint en Excel.

Aan de slag

Zo stel je Microsoft 365 in op je computer:

1. Selecteer in de hoek van het scherm de Launcher .
  2. Zoek en selecteer Verkennen.
  3. Ga naar Microsoft 365.
  4. Selecteer Instellen.
  5. Volg de instructies op het scherm en koppel de Bestanden-app aan Microsoft OneDrive. OneDrive is vereist om bestanden te openen en te bewerken in Microsoft 365.
    • Nadat je dit hebt ingesteld, wordt de Microsoft 365-app toegevoegd aan de Launcher en verschijnt Microsoft OneDrive in de Bestanden-app.

Je kunt Microsoft 365 ook instellen als je een PowerPoint-, Excel- of Word-document voor het eerst opent:

1. Selecteer in de hoek van het scherm de Launcher .
  2. Zoek en selecteer Bestanden .
  3. Open een PowerPoint-, Excel- of Word-bestand.
  4. Als je wordt gevraagd welke app je wilt gebruiken, selecteer je Microsoft 365.
  5. Volg de instructies op het scherm om de Microsoft 365-app te installeren en de Bestanden-app te koppelen aan Microsoft OneDrive. OneDrive is vereist om bestanden te openen en te bewerken in Microsoft 365.
  6. Nadat je alles hebt ingesteld:
    • De Microsoft 365-app is toegevoegd aan de Launcher.
    • Microsoft OneDrive staat in de Bestanden-app.
    • Het bestand wordt geopend.

Bestanden die op je computer zijn opgeslagen, openen en bewerken

Nadat Microsoft 365 is ingesteld op je Chromebook, kun je bestanden in de Bestanden-app openen en bewerken.

1. Selecteer in de hoek van het scherm de Launcher .
  2. Zoek en selecteer Bestanden .
  3. Open een PowerPoint-, Excel- of Word-bestand.
  4. Je wordt gevraagd het bestand te verplaatsen naar Microsoft OneDrive als het daar nog niet staat.
    • OneDrive is vereist om bestanden te bewerken in Microsoft 365.
  5. Nadat het bestand is verplaatst, wordt het geopend in Microsoft 365
  6. Je vindt het bestand in de map Microsoft OneDrive in Bestanden .
    • Alle wijzigingen die je aanbrengt, worden opgeslagen op die locatie.
Tip: Je kunt bestanden ook altijd rechtstreeks vanuit de Microsoft 365-app openen.

Optie 2: Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties gebruiken

Je kunt met Google-apps op je computer ook Microsoft 365-bestanden openen zonder dat je iets hoeft in te stellen.

1. Selecteer in de hoek van het scherm de Launcher .
  2. Zoek en selecteer Bestanden .
  3. Open een PowerPoint-, Excel- of Word-bestand.
  4. Als je wordt gevraagd welke app je wilt gebruiken, selecteer je Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  5. Je wordt gevraagd je bestand te verplaatsen naar Google Drive als dit daar nog niet staat.
    • OneDrive is vereist om bestanden te openen en te bewerken in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  6. Nadat je bestand is verplaatst, wordt het geopend in de geselecteerde Google-app.
  7. Je vindt het bestand in de map Google Drive in Bestanden .

Tip: Zo kun je de app die het bestand opent op elk moment wijzigen:

• Klik met de rechtermuisknop op Bestanden .
  • Selecteer Openen met… en dan een nieuwe app.

Als je offline bent

Je kunt geen bestanden in Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties of Microsoft 365-bestanden openen als je computer offline is.

Als je een bestand probeert te openen terwijl je offline bent, krijg je een foutmelding. Je kunt het bestand openen in een basiseditor voor offline gebruik. Deze editor heeft beperkte functionaliteit.