Office-bestanden openen en bewerken op je Chromebook

Op je Chromebook kun je veel Microsoft® Office-bestanden openen, bewerken, downloaden en converteren, zoals Word-, PowerPoint- of Excel-bestanden.

Belangrijk: Controleer of je Chromebook-software up-to-date is voordat je Office-bestanden bewerkt.

Optie 1: Office-bestanden bewerken op je Chromebook

Je kunt de meeste Microsoft® Office-bestanden op je Chromebook bewerken zonder dat je andere apps hoeft te installeren.

1. Download het Office-bestand naar je Chromebook als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Klik in de hoek van het scherm op Launcher Launcher en dan pijl-omhoog Pijl-omhoog.
  3. Zoek naar het bestand en dubbelklik erop om het te openen.
  4. Bewerk je bestand.

Opmerking: Sommige functies en instellingen werken alleen als je het bestand opslaat als een Google Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-bestand.

Optie 2: Office-bestanden online bewerken

Als je een online account van Microsoft® Office hebt, kun je je bestanden in Chrome bewerken met behulp van de volgende extensies en apps:

Samen met anderen aan een bestand werken

Je kunt Office-bestanden delen met anderen en samenwerken om het bestand in realtime te bewerken:

1. Bewerk je Office-bestand.
  2. Sla je bestand op als Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  3. Deel je bestand om vervolgens te gaan samenwerken met anderen.

Opmerking: Wijzigingen die zijn doorgevoerd in de bestanden in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties, worden niet doorgevoerd in het oorspronkelijk Office-bestand.

Foutmeldingen oplossen

'Je document updaten' of 'Bewerkingen worden niet automatisch opgeslagen'

Volg de instructies om je bestand op te slaan als een nieuwere versie van Office (2007 of later).

Opmerking: Wijzigingen die zijn doorgevoerd in het nieuwe bestand, worden niet doorgevoerd in het oorspronkelijke Office-bestand.

'Bestand wordt niet ondersteund' of je kunt het bestand niet openen

Controleer of je bestand is opgeslagen als een van de volgende bestandstypen: .doc, .docx, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx.

Zorg er ook voor dat je bestand niet beschadigd is, beveiligd is met een wachtwoord of groter is dan de bestandsgroottelimieten van Google Drive.