Muziek afspelen op je Chromebook

Je kunt muziekbestanden en video's afspelen op je Chromebook of via internet.

Opgeslagen muziekbestanden afspelen

1. Log in op je Chromebook.
  2. Selecteer in de hoek van het scherm de Launcher .
  3. Open Bestanden .
  4. Zoek je muziekbestanden.
  5. Selecteer een of meer muziekbestanden en klik op Openen. Je ziet de muziekbestanden als playlist in de app Galerij.

Muziek pauzeren, afspelen of overslaan met snelle instellingen

Als je een nummer afspeelt via internet of via een muziek-app zoals YouTube Music, kun je snelle instellingen gebruiken om nummers te pauzeren, af te spelen of over te slaan.
  1. Selecteer de tijd rechtsonder in het scherm.
  2. Via het menu kun je nummers pauzeren, afspelen of overslaan.
Tip: Zet deze functie vast om snel toegang te krijgen tot bedieningselementen. Als je de functie hebt vastgezet, selecteer je het muziekicoon om de bedieningselementen te openen.

Aan de slag met YouTube Music

1. Selecteer linksonder in het scherm de Launcher .
  2. Selecteer de YouTube Music-app YouTube Music Logo.
Tip: Als je de YouTube Music-app niet ziet staan, download je deze vanuit de Google Play Store.

Muziek op internet beluisteren