Hurtigtaster på Chromebook

Ved hjelp av hurtigtaster kan du gjøre enkelte oppgaver raskere.

Tips: For å finne hurtigtaster på denne siden, trykk på Ctrl + F og skriv inn det du leter etter.

Populære hurtigtaster

• Ta en skjermdump: Trykk på Ctrl + Vis vinduer Vis alle vinduer (eller Ctrl + F5)
  • Ta en skjermdump av en del av skjermen: Trykk på Shift + Ctrl + Vis vinduer Vis alle vinduer (eller Shift + Ctrl + F5) og klikk og dra.
  • Ta en skjermdump (på nettbrett): Trykk på Av/på-knappen + Volum ned-knappen.
  • Slå Caps Lock på eller av: Trykk på Søk Search + Alt.
  • Lås skjermen: Trykk på Søk Search + L.
  • Logg av Google-kontoen din: Trykk på Shift + Ctrl + Q (to ganger).
  • Se alle hurtigtaster: Trykk på Ctrl + Alt + / (skråstrek).

Hurtigtaster på eksterne tastaturer

Hvis du bruker et Windows- eller Mac-tastatur, må du bruke Windows- eller Kommando-tasten i stedet for Søk Search.

Sånn endrer du hvordan bestemte hurtigtaster fungerer:

1. Velg klokkeslettet nederst til høyre. Alternativt kan du trykke på Alt + Shift + S.
  2. Velg Innstillinger Innstillinger.
  3. Gå til «Enhet», og trykk på Tastatur.
  4. Endre funksjonen til én eller flere taster.

Alle andre hurtigtaster

Faner og vinduer

Åpne et nytt vindu Ctrl + N
Åpne et nytt vindu i inkognitomodus Shift + Ctrl + N
Åpne en ny fane Ctrl + T
Åpne en fil i nettleseren Ctrl + O
Lukk den aktive fanen Ctrl + W
Lukk det aktive vinduet Shift + Ctrl + W
Åpne den siste fanen eller det siste vinduet du lukket, på nytt Shift + Ctrl + T
Gå til fane 1–8 i vinduet Ctrl + 1 til Ctrl + 8
Gå til den siste fanen i vinduet Ctrl + 9
Gå til den neste fanen i vinduet Ctrl + Tab
Gå til den forrige fanen i vinduet Shift + Ctrl + Tab
Bytt raskt mellom vinduer Trykk og hold på Alt, og trykk på Tab til du kommer til vinduet du vil åpne. Slipp deretter tastene.
Åpne det siste vinduet du brukte Trykk og hold på Shift + Alt, og trykk på Tab til du kommer til vinduet du vil åpne. Slipp deretter tastene.
Åpne fanemenyen Trykk og hold på Ctrl og trykk på Fremover eller Tilbake inntil du har fremhevet en fane. Trykk deretter på Søk Search + Shift + volum opp
Gå til den forrige siden i nettleserloggen Alt + venstrepil
Gå til den neste siden i nettleserloggen Alt + høyrepil
Åpne en link i en ny fane i bakgrunnen Hold Ctrl inne og klikk på en link.
Åpne en link i en ny fane, og bytt til den nye fanen Hold Shift + Ctrl inne, og klikk på en link.
Åpne en link i et nytt vindu Hold Shift inne og klikk på en link.
Åpne en link i fanen Dra linken til adressefeltet i fanen.
Åpne en link i en ny fane Dra linken til et tomt område på faneraden.
Åpne en nettside i en ny fane Skriv inn en nettadresse i adressefeltet, og trykk på Alt + Enter.
Flytt fanen tilbake til den opprinnelige posisjonen Trykk på Esc mens du drar fanen.
Dokk et vindu til venstre Alt + [ (venstre hakeparentes)
Maksimer vinduet Alt + =
Minimer vinduet Alt + - (minus)
Dokk et vindu til høyre

Alt + ] (høyre hakeparentes)

Bytt vinduer mellom skjermer (når Chromebooken er koblet til en skjerm) Søk Search + Alt + M

Sider og nettlesere

Opp en side Søk Search + oppoverpil Oppoverpil eller Alt + oppoverpil Oppoverpil
Ned en side Søk Search + nedoverpil eller Alt + nedoverpil
Rull nedover på nettsiden Mellomromstast
Gå til toppen av siden Ctrl + Alt + oppoverpil Oppoverpil
Gå til bunnen av siden Ctrl + Alt + nedoverpil
Skriv ut den aktive siden Ctrl + P
Lagre den aktive siden Ctrl + S
Last inn den aktive siden på nytt Ctrl + R
Last inn den aktive siden på nytt uten å bruke bufret innhold Shift + Ctrl + R
Zoom inn på siden Ctrl og +
Zoom ut på siden Ctrl og (minus)
Tilbakestill zoomnivået Ctrl + 0
Stopp innlastingen av den aktive siden Esc
Høyreklikk på en link Hold Alt inne og klikk på en link.
Åpne en link i en ny fane i bakgrunnen Hold Ctrl inne og klikk på en link.
Lagre en link som bokmerke Dra linken til bokmerkeraden
Legg til den aktive nettsiden som bokmerke Ctrl + D
Legg til alle åpne sider i det aktive vinduet som bokmerker i en ny mappe Shift + Ctrl + D
Søk på den aktive siden Ctrl + F
Gå til det neste treffet for søket Ctrl + G eller Enter
Gå til det forrige treffet for søket Shift + Ctrl + G eller Shift + Enter
Gå til et inaktivt informasjonsfelt Alt + Shift + A
Søk på Google Ctrl + K eller Ctrl + E
Legg til www. og .com i det du har skrevet i adressefeltet, og åpne siden Ctrl + Enter
Se sidekilden Ctrl + U
Vis eller skjul panelet for utviklerverktøy Shift + Ctrl + I
Gå til den valgte delen i panelet for utviklerverktøy Ctrl + Shift + C
Åpne konsollfanen i panelet for utviklerverktøy Shift + Ctrl + J
Vis eller skjul bokmerkeraden Shift + Ctrl + B
Vis verktøyraden Alt + Shift + T
Gå til den valgte delen i panelet for utviklerverktøy Ctrl + Shift + C
Åpne loggsiden Ctrl + H
Åpne nedlastingssiden Ctrl + J
Slett valgt autofyllforslag når du fyller ut skjemaer Shift + Alt + tilbake

System- og visningsinnstillinger

Åpne Filer-appen Shift + Alt + M
Ta en forhåndskikk på en fil i Filer-appen Velg en fil og trykk på mellomrom
Vis skjulte filer i Filer-appen Ctrl + .
Åpne statusfeltet (der klokkeslettet vises) Shift + Alt + S
Klikk på ikon 1–8 på hyllen Alt + 1 til Alt + 8
Klikk på det siste ikonet på hyllen Alt + 9
Bruk F-tastene (F1 til F12) Søk Search + 1 til Søk Search + =
Se varslene dine Shift + Alt + N
Endre skjermoppløsningen Shift + Ctrl og + eller (minus)
Tilbakestill skjermoppløsningen til standard Shift + Ctrl + 0
Rotér skjermen 90 grader Shift + Ctrl + Rotér Last inn på nytt
Bytt til neste bruker Ctrl + Alt + . (punktum)
Bytt til forrige bruker Ctrl + Alt + , (komma)

Tekstredigering

Slå Caps Lock på eller av Søk Search + Alt
Merk alt på siden Ctrl + A
Merk innholdet i adressefeltet Ctrl + L eller Alt + D
Merk neste ord eller bokstav Shift + Ctrl + høyrepil
Merk teksten til slutten av linjen Søk Search + Shift + høyrepil
Merk teksten til begynnelsen av linjen Søk Search + Shift + venstrepil
Merk forrige ord eller bokstav Shift + Ctrl + venstrepil
Gå til slutten av neste ord Ctrl + høyrepil
Gå til begynnelsen av forrige ord Ctrl + venstrepil
Gå til begynnelsen av linjen Søk Search + venstrepil
Gå til slutten av linjen Søk Search + høyrepil
Gå til slutten av dokumentet Søk Search + Ctrl + høyrepil
Gå til begynnelsen av dokumentet Søk Search + Ctrl + venstrepil
Kopiér det merkede innholdet til utklippstavlen Ctrl + C
Lim inn innholdet fra utklippstavlen Ctrl + V
Lim inn innholdet fra utklippstavlen som ren tekst Shift + Ctrl + V
Klipp ut Ctrl + X
Slett forrige ord Ctrl + tilbake
Slett neste bokstav (slett neste) Alt + tilbake
Angre forrige handling Ctrl + Z
Utfør forrige handling likevel Shift + Ctrl + Z

Bytt mellom tastaturspråkene du har konfigurert.

Finn ut hvordan du velger tastaturspråk.

Shift + Ctrl + mellomrom

Bytt til det forrige tastaturspråket du brukte.

Finn ut hvordan du velger tastaturspråk.

Ctrl + mellomrom
Reduser lysstyrken på tastaturlyset (bare for tastaturer med bakgrunnslys) Alt + Reduser lysstyrken
Øk lysstyrken på tastaturlyset (bare for tastaturer med bakgrunnslys) Alt +

Tilgjengelighet

Finn ut hvordan du gjør Chromebooken din mer tilgjengelig.

Slå ChromeVox (taletilbakemelding) på eller av Ctrl + Alt + Z
Slå på høykontrastmodus Søk Search + Ctrl + H
Forstørr hele skjermen Ctrl + Søk Search + M
Forstørr en del av skjermen Ctrl + Søk Search + M
Fremhev knappen for appoversikten på hyllen Shift + Alt + L
Merk neste element på hyllen Shift + Alt + L og deretter Tab eller høyrepil
Merk forrige element på hyllen Shift + Alt + L og deretter Shift + Tab eller venstrepil
Åpne knappen som er fremhevet på hyllen Shift + Alt + L og deretter mellomrom eller Enter
Fjern merkingen av en knapp på hyllen Shift + Alt + L og deretter Esc
Bytt fokus mellom disse:
  • Statusfeltet (der klokkeslettet vises)
  • Appoversikten
  • adressefeltet
  • Bokmerkeraden (hvis den er synlig)
  • Den åpne nettsiden
  • Nedlastingsraden (hvis den er synlig)
Ctrl + Tilbake eller Ctrl + Fremover
Fremhev bokmerkeraden (hvis den er synlig) Shift + Alt + B
Fremhev raden med adressefeltet Shift + Alt + T
Åpne høyreklikkmenyen for elementet som er fremhevet Søk Search + Shift + øk volumet
Bruk hurtigtaster på leselister Se hurtigtaster for leselister
Forstørr hele skjermen Søk Search + Ctrl + M
Forstørr en del av skjermen Søk Search + Ctrl + D