Tastaturgenveje på Chromebook

Du kan bruge tastaturgenveje til hurtigere at udføre bestemte opgaver. Find genveje på denne side ved at trykke på Ctrl + f og angive det, du leder efter.

Sådan finder du tastaturgenvejene på din Chromebook:
  1. Vælg klokkeslættet nederst til højre.
  2. Vælg Indstillinger .
  3. Rul, og vælg derefter Tastatur.
  4. Vælg Se tastaturgenveje.
Chromebook keyboard shortcuts

Vigtigt! Denne artikel er kun for amerikanske Chromebook-brugere med et almindeligt engelsk QWERTY-tastatur. Hvis du har et internationalt tastatur, skal du gå til Indstillinger og derefter Enhed og derefter Tastatur og derefter Se tastaturgenveje for at finde tastaturgenveje til din enhed.

Populære genveje

• Tag et screenshot: Tryk på Ctrl + Se vinduer .
  • Tag et delvist screenshot: Tryk på Shift + Ctrl + Se vinduer , og klik og træk derefter.
  • Tag et screenshot på tablets: Tryk på afbryderknappen og knappen Lydstyrke ned.
  • Få adgang til flere screenshotfunktioner: Tryk på Shift + Ctrl + Se vinduer , og vælg derefter en screenshotfunktion på værktøjslinjen.
  • Få adgang til flere screenshotfunktioner på tablets: Hold afbryderknappen nede og derefter vælg "Screenshot", eller angiv tidspunkt og derefter vælg Screenshot. Få flere oplysninger om screenshotfunktioner.
  • Slå Caps Lock til eller fra: Tryk på søgetasten + Alt. Du kan også trykke på Appliste + Alt.
  • Lås din skærm: Tryk på søgetasten + L. Du kan også trykke på Appliste + L.
  • Log ud af din Google-konto: Tryk på Shift + Ctrl + q (to gange).
  • Se alle tastaturgenveje: Tryk på Ctrl + Alt + / (skråstreg).

Genveje på eksterne tastaturer

Hvis du bruger et Windows- eller Mac-tastatur, skal du trykke på Windows-tasten eller Command-tasten i stedet for søgetasten eller tasten Appliste .

Sådan ændrer du funktionen for en bestemt tastaturtast:

1. Vælg klokkeslættet nederst til højre. Du kan også trykke på Alt + Shift + s.
  2. Vælg Indstillinger
  3. Vælg "Tastatur" under "Enhed".
  4. Rediger funktionen for en eller flere taster.

Udvid alle

Alle andre genveje

Vigtigt! Afhængigt af dit tastatur kan du trykke på søgetasten eller tasten Appliste for at få vist nogle genveje. Begge taster fungerer på samme måde.

Faner og vinduer
Åbn et nyt vindue Ctrl + n
Åbn et nyt vindue i inkognitotilstand Shift + Ctrl + n
Åbn en ny fane Ctrl + t
Åbn en fil i browseren Ctrl + o
Luk den aktuelle fane Ctrl + w
Luk det aktuelle vindue Shift + Ctrl + w
Genåbn den sidste fane eller det sidste vindue, du lukkede Shift + Ctrl + t
Gå til fane 1-8 i vinduet Ctrl + 1 til og med Ctrl + 8
Gå til den sidste fane i vinduet Ctrl + 9
Gå til den næste fane i vinduet Ctrl + Tab
Gå til den forrige fane i vinduet Shift + Ctrl + Tab
Skift hurtigt mellem vinduer Hold Alt nede, og tryk på Tab-tasten, indtil det ønskede vindue vises, og slip så tasterne. Du kan også holde Alt nede, trykke på Tab-tasten og vælge et vindue med venstre- eller højrepilen, markøren eller touchskærm.
Åbn det vindue, du har brugt for længst tid siden Hold Shift + Alt nede, og tryk på Tab-tasten, indtil det vindue, du vil åbne, vises. Slip derefter tasterne.
Gå til forrige side i din browserhistorik Alt + venstrepil
Gå til næste side i din browserhistorik Alt + højrepil
Åbn linket på en ny fane i baggrunden Tryk på Ctrl, og klik på et link
Åbn linket på en ny fane, og skift til den nye fane Tryk på Shift + Ctrl, og klik på et link
Åbn linket i et nyt vindue Tryk på Shift, og klik på et link
Åbn linket på fanen Træk linket til adresselinjen på fanen
Åbn linket på en ny fane Træk linket til et tomt område på fanelinjen
Åbn websiden på en ny fane Angiv en webadresse i adresselinjen, og tryk derefter på Alt + Enter
Flyt fanen tilbage til sin udgangsposition Mens du trækker fanen, skal du trykke på Esc
Fastgør et vindue i venstre side Alt + [ (venstre kantede parentes)
Maksimér vinduet Alt + =
Minimer vinduet Alt + - (minus)
Fastgør et vindue i højre side

Alt + ] (højre kantede parentes)

Skift vindue mellem skærme (når din Chromebook er tilsluttet en skærm)

Søgetasten + Alt + m (eller)
Appliste + Alt + m

Side og webbrowser
Side op Alt + pil op
Side ned Alt + pil ned
Rul ned på websiden Mellemrumstasten
Gå til toppen af siden Ctrl+Alt+pil op
Gå til bunden af siden Ctrl+Alt+pil ned
Udskriv den aktuelle side Ctrl + p
Gem den aktuelle side Ctrl + s
Genindlæs den aktuelle side Ctrl + r
Genindlæs den aktuelle side uden at bruge cachelagret indhold Shift + Ctrl + r
Zoom ind på siden Ctrl og +
Zoom ud fra siden Ctrl og - (minus)
Nulstil zoomniveauet Ctrl + 0
Stop indlæsningen af den aktuelle side Esc
Højreklik på et link Tryk på Alt, og klik på et link
Åbn linket på en ny fane i baggrunden Tryk på Ctrl, og klik på et link
Gem linket som et bogmærke Træk linket til bogmærkelinjen
Gem den aktuelle webside som et bogmærke Ctrl + d
Gem alle åbne sider i dit nuværende vindue som bogmærker i en ny mappe Shift + Ctrl + d
Søg på den aktuelle side Ctrl + f
Gå til det næste match for din søgning Ctrl+g eller Enter
Gå til det forrige match for din søgning Shift+Ctrl+g eller Shift+Enter
Gå til et inaktivt felt med oplysninger Alt + Shift + a
Foretag en Google-søgning Ctrl + k (eller)
Ctrl + e
Føj www. og .com til det, du har skrevet i adresselinjen, og åbn siden Ctrl + Enter
Se sidekilden Ctrl + u
Vis eller skjul panelet med udviklerværktøj Shift + Ctrl + i
Gå til den valgte sektion i panelet med udviklerværktøjer Ctrl + Shift + c
Åbn fanen Console i panelet med udviklerværktøjer Shift + Ctrl + j
Vis eller skjul bogmærkelinjen Shift + Ctrl + b
Vis værktøjslinjen Alt + Shift + t
Gå til den valgte markering i panelet med udviklerværktøjer Ctrl + Shift + c
Åbn siden Historik Ctrl + h
Åbn siden Downloads Ctrl + j
Slet de valgte autofyldforslag, når du udfylder en formular Shift+Alt+tilbagetasten
System- og skærmindstillinger
Åbn appen Filer Shift + Alt + m
Se eksempel på en fil i appen Filer Vælg filen, og tryk på mellemrumstasten
Vis skjulte filer i appen Filer Ctrl + . (punktum)
Åbn statusområdet (hvor klokkeslættet vises) Shift + Alt + s
Klik på ikon 1-8 på din hylde Alt + 1 til og med Alt + 8
Klik på det sidste ikon på din hylde Alt + 9
Brug funktionstaster Søgetasten + din foretrukne funktionstast (eller)
Appliste + din foretrukne funktionstast
Se dine notifikationer Shift + Alt + n
Skift skærmopløsning Shift + Ctrl og + eller - (minus)
Nulstil skærmopløsningen til standardindstillingen Shift + Ctrl + 0
Roter skærmen 90 grader Shift + Ctrl + Roter
Skift til næste bruger Ctrl + Alt + . (punktum)
Skift til forrige bruger Ctrl + Alt + , (komma)
Tekstredigering
Slå Caps Lock til eller fra Søgetasten + Alt (eller)
Appliste + Alt
Markér alt på siden Ctrl + a
Markér indholdet i adresselinjen Ctrl + L eller Alt + d
Markér det næste ord eller bogstav Shift + Ctrl + højrepil
Markér teksten til slutningen af linjen Søgetasten + Shift + højrepil (eller)
Appliste + Shift + højrepil
Markér teksten til begyndelsen af linjen Søgetasten + Shift + venstrepil (eller)
Appliste + Shift + venstrepil
Markér det forrige ord eller bogstav Shift + Ctrl + venstrepil
Flyt til slutningen af det næste ord Ctrl + Højrepil
Flyt til begyndelsen af det forrige ord Ctrl + venstrepil
Flyt til begyndelsen af linjen Søgetasten + venstrepil (eller)
Appliste + venstrepil
Flyt til slutningen af linjen Søgetasten + højrepil (eller)
Appliste + højrepil
Gå til slutningen af dokumentet Søgetasten + Ctrl + højrepil (eller)
Appliste + Ctrl + højrepil
Gå til begyndelsen af dokumentet Søgetasten + Ctrl + venstrepil (eller)
Appliste + Ctrl + venstrepil
Åbn udklipsholdermenuen Appliste + v (eller)
Søgetasten + v
Tip! Du kan navigere i udklipsholdermenuen med Tab-tasten eller piletasterne.
Kopiér det valgte indhold til udklipsholderen Ctrl + c
Tip! Du kan vælge op til fem elementer, der skal kopieres til din udklipsholder.
Indsæt indholdet fra udklipsholderen Ctrl + v
Indsæt indhold, når udklipsholdermenuen er åben Enter
Indsæt indholdet fra udklipsholderen som almindelig tekst Shift + Ctrl + v
Klip Ctrl + x
Slet det forrige ord Ctrl + Tilbage
Slet det næste bogstav (slet fremad) Alt + Tilbage
Fortryd den sidste handling Ctrl + z
Gentag den sidste handling Shift + Ctrl + z

Skift mellem de tastatursprog, du har angivet

Se, hvordan du vælger dit tastatursprog.

Shift + Ctrl + mellemrumstasten

Skift til det forrige tastatursprog, du har brugt.

Se, hvordan du vælger dit tastatursprog.

Ctrl + mellemrumstasten
Dæmp tastaturets lys (gælder kun for tastaturer med bagbelyste taster) Alt +
Skru op for tastaturets lys (gælder kun for tastaturer med bagbelyste taster) Alt +
Indsæt en emoji Søgetasten + Shift + mellemrumstasten (eller) Appliste + Shift + mellemrumstasten
Text-app
Ny fil på en ny fane Ctrl + n
Ny fil i et nyt vindue Ctrl + Shift + n
Find i den aktuelle fil Ctrl + f
Åbn filens dialogboks Ctrl + o
Slet linje Ctrl + d
Ryk den aktuelle linje ind med én indrykning Ctrl + ]
Ryk den aktuelle linje tilbage med én indrykning Ctrl + [
Gem den aktuelle fil Ctrl + s
Gem den aktuelle fil som dialogboks Ctrl + Shift + s
Udskriv den aktuelle fil Ctrl + p
Gå til næste fil Ctrl + Tab
Gå til forrige fil Ctrl + Shift+Tab
Luk den aktuelle fil Ctrl + w
Luk vindue Ctrl + Shift + w
Vis eller skjul sidebjælke Alt + mellemrumstasten
Fokuser på sidebjælken Ctrl + e
Zoom ind Ctrl + =
Zoom ud Ctrl + -
Nulstil zoomskala Ctrl + 0
Hjælpefunktioner

Se, hvordan du aktiverer hjælpefunktioner på din Chromebook.

Slå ChromeVox (talefeedback) til eller fra Ctrl + Alt + z
Aktivér tilstanden Høj kontrast Søgetasten + Ctrl + h (eller)
Appliste + Ctrl + h
Forstør hele skærmen Ctrl + søgetasten + m (eller)
Ctrl + Appliste + m
Forstør en del af din skærm Ctrl + søgetasten + d (eller)
Ctrl + Appliste + d
Bevæg dig rundt i tilstanden for forstørrelse af fuld skærm Ctrl + Alt + pil op , pil ned , venstrepil eller højrepil
Fremhæv knappen Appliste på din hylde Shift + Alt + L
Fremhæv det næste element på din hylde Shift + Alt + L efterfulgt af Tab (eller)
Shift + Alt + L efterfulgt af højrepil
Fremhæv det forrige element på din hylde Shift + Alt + L efterfulgt af Shift + Tab (eller)
Shift + Alt + L efterfulgt af venstrepil
Åbn den fremhævede knap på din hylde Shift + Alt + L efterfulgt af mellemrumstasten (eller)
Shift + Alt + L efterfulgt af Enter
Fjern fremhævningen af en knap på din hylde Shift + Alt + L efterfulgt af Esc
Skift fokus mellem:
  • Statusområde (hvor klokkeslættet vises)
  • Appliste
  • Adresselinjen
  • Bogmærkelinjen (hvis denne er synlig)
  • Den webside, der er åben
  • Downloadlinjen (hvis denne vises)
Ctrl + Tilbage eller Ctrl + Frem
Fremhæv bogmærkelinjen (hvis denne vises) Shift + Alt + b
Fremhæv rækken med adresselinjen Shift + Alt + t
Åbn genvejsmenuen for det fremhævede element Søgetasten + Shift + Øg lydstyrken (eller)
Appliste + Shift + Øg lydstyrken
Flyt et appikon op, ned eller til siden i Appliste Ctrl + pil op , pil ned , venstrepil eller højrepil
Flyt en app ind eller ud af en mappe i Appliste Ctrl + Shift + pil op , pil ned , venstrepil eller højrepil
Brug genveje på et brailletastatur Se tastaturgenveje til brailletastatur
Skriveborde
Opret et nyt skrivebord Shift + søgetasten + =
Skift til et skrivebord til venstre eller højre Søgetasten + [ eller ] (venstre eller højre kantede parentes)
Skift til et bestemt skrivebord Shift + søgetasten + [skrivebordets nummer]
Flyt et vindue til et andet skrivebord Shift + søgetasten + [ eller ] (venstre eller højre kantede parentes)
Flyt et vindue til alle skriveborde Shift + søgetasten  + a
Se alle vinduer på dit skrivebord Alt + Tab
Se et andet vindue på skrivebordet Hold Alt nede, og tryk på Tab
Se et andet vindue på dit aktuelle skrivebord Vælg Aktuelt skrivebord
Se vinduer på alle skriveborde Vælg Alle skriveborde

Relaterede ressourcer