Filtyper og eksterne enheter som fungerer med Chromebook

Chromebook har støtte for de følgende filtypene, eksterne enhetene og skylagringssystemene.

Viktig: Hvis du bruker Chromebook på jobben eller skolen, kan det hende at enkelte enheter eller filer ikke fungerer sammen med Chromebooken. Kontakt administratoren din hvis du trenger mer hjelp.

Filtyper

• Microsoft Office-filer: .doc, .docx, .xls, .xlsx, .ppt (skrivebeskyttet), .pptx (skrivebeskyttet). Finn ut mer om hvordan du kan se og redigere Office-dokumenter.
  • Google Workspace-filer: Workspace-filer med kryptering på klientsiden. Du kan åpne filer med kryptering på klientsiden i nettleseren, og utenfor G Suite får du beskjed om at filer med kryptering på klientsiden ikke støttes. Finn ut mer om kryptering på klientsiden.
  • Mediefiler: .3gp, .avi, .mov, .m4v, .m4a, .mp3, .mkv, .ogm, .ogg, .oga, .webm, .wav.
  • Bildefiler: .bmp, .gif, .jpg, .jpeg, .png, .webp.
  • Komprimerte filer: .zip, .rar.
  • Andre filer: .txt, .pdf.

Eksterne enheter

Kompatible eksterne enheter for Chromebook

Viktig: Sørg for at du har den nyeste versjonen av Chrome OS. Finn ut hvordan du oppdaterer Chromebook.

Chromebook kan kobles til følgende tilbehør:

• adaptere
  • dokkingstasjoner
  • digitale tegnebrett
  • Ethernet-dongler
  • ekstern lagring (SD- og USB-harddisker, minnepinner, CD-ROM og skrivebeskyttet DVD-ROM med USB-tilkobling)
    • For å fjerne lagringsenheter på en trygg måte, velg Løs ut .
  • gamingkontrollere
  • hodetelefoner
  • Huawei-mobildongle
  • tastaturer (med ledning, trådløse og med Bluetooth)
  • mus med venstre knapp, høyre knapp og rullehjul (med ledning, trådløse og med Bluetooth)
  • mikrofoner
  • skjermer med DisplayPort-, DVI-, HDMI-, USB-C- eller VGA-tilkobling
  • MP3-spiller eller mobiltelefon med USB-kabel
  • skrivere (finn ut hvordan du konfigurerer skriveren)
  • SD- og microSD-kort
  • USB-C-kabler
  • USI-pekepenner (kun på Chromebook-enheter med USI-støtte)
  • veggladere
  • nettkameraer

For å få det beste resultatet, se etter eksterne enheter som har Fungerer med Chromebook-sertifisering. Disse eksterne enhetene er testet og bevist å oppfylle standardene for kompatibilitet med Chromebook, noe som sikrer at de fungerer sømløst sammen med Chromebooken din.

Kodeker

Beholder Videokodek Lydkodek
webm

VP8

VP9

Opus

Vorbis

mp4 H264 --
mov H264 --
avi MPEG4 MP3
  DIVX MP3
  XVID MP3
3gp H264 AAC

Viktig: Chromebook støtter ikke lenger AMR, GSM, AVI eller MPEG4.

Filsystemer

Du kan se og bruke filer på eksterne enheter som er koblet til Chromebooken din, såfremt de bruker ett av disse filsystemene:

• FAT (FAT16, FAT32, exFAT)
  • HFS+ (skrivebeskyttet på journalførte HFS+)
  • ISO9660 (skrivebeskyttet)
  • MTP
  • NTFS
  • UDF (skrivebeskyttet)
Lagring i nettskyen

Chromebook fungerer med skyfilsystemer som Google Disk, Box og SMB. Slik kobler du til delte SMB-nettverksressurser:

1. I hjørnet av skjermen velger du appoversikten .
  2. Åpne Filer .
  3. Øverst til høyre velger du Mer .
  4. Velg Legg til ny tjeneste og så SMB-delinger.
  5. Et vindu åpnes. Velg Legg til fildeling. Fyll inn informasjonen din.
  6. Velg Legg til.

Slik kobler du til andre skyfilsystemer:

1. I hjørnet av skjermen velger du appoversikten .
  2. Åpne Filer .
  3. Øverst til høyre velger du Mer .
  4. Velg Installer ny tjeneste.
  5. For å installere et nytt skyfilsystem, velg et system og følg trinnene på skjermen.
Telefoner

Chromebook kan kobles til enkelte telefoner. Du kan låse opp Chromebooken med en Android-telefon.

Feilsøk problemer med filtyper og eksterne enheter

Feilmelding: «Ukjent filtype»

Denne feilen betyr at filtypen ikke fungerer på Chromebooken din for øyeblikket.

Prøv å lagre filen i Google Disk eller et annet nettprogram i stedet, og åpne den deretter i nettleseren.

Feilmelding: «Beklager, men enheten din støttes ikke for øyeblikket»

Chromebooken har kanskje ikke støtte for den eksterne lagringsenheten du prøver å bruke. Sørg for at den eksterne lagringsenheten har et støttet format.

Hvis lagringsenheten støttes, må du sørge for at Chromebooken kjører den nyeste versjonen av Chrome OS.

Hvis Chromebooken kjører den nyeste versjonen og det ikke finnes noen tilgjengelige oppdateringer, kan du prøve å bruke Google Disk for å se filene:

1. Koble lagringsenheten til en annen datamaskin.
  2. Last opp filene fra enheten til et skyfilsystem, for eksempel Google Disk.
  3. Åpne Chromebooken, og åpne Google Disk for å se filene.
Feilmelding: «Beklager, men enheten din ble ikke gjenkjent» eller «Beklager, men minst én partisjon på enheten kunne ikke monteres»

Du må formatere den eksterne lagringsenheten på nytt før du kan bruke den sammen med Chromebooken. Slik gjør du det:

Viktig: Når du følger disse trinnene, slettes alle filene som er lagret på lagringsenheten. Sørg for at du sikkerhetskopierer og lagrer dem et annet sted før du sletter dem fra enheten.

1. I hjørnet av skjermen velger du appoversikten .
  2. Velg Filer .
  3. Velg den eksterne lagringsenheten på menyen til venstre.
  4. Klikk på Formater i vinduet som åpnes.
Feilmelding: «Kabelen støtter kanskje ikke skjermer»
USB-C-kabelen støtter ikke denne tilkoblingen. Erstatt kabelen med en USB-C-kabel med ytelsesrangeringen SuperSpeed USB 5 Gbps eller høyere. Kontroller at den har en av disse sertifiseringslogoene.
Feilmelding: «Kabel kan påvirke ytelsen»
Du kan bruke USB-C-portene på Chromebooken til å koble til andre enheter, for eksempel Thunderbolt 3- og USB4-enheter, men feil kabel kan begrense enhetens funksjoner og ytelse. For å få best mulig resultat bør du bytte til en kabel med bedre ytelse.
  • For de følgende meldingene må du bytte ut USB-C-kabelen som forklart.
    • «USB-C-kabelen din støtter ikke USB4»: For å kunne bruke en USB4-tilkobling må du bytte ut kabelen med en Thunderbolt 4-kabel eller en USB-C-kabel med ytelsesrangeringen SuperSpeed USB 5 Gbps eller høyere. Sørg for at pakken med erstatningskabelen har en av disse sertifiseringslogoene.
    • «USB-C-kabelen din støtter ikke Thunderbolt»: Bytt ut kabelen med enten en Thunderbolt 3-kabel eller nyere eller en USB-C-kabel med ytelsesrangeringen SuperSpeed USB 5 Gbps eller høyere. Sørg for at pakken med erstatningskabelen har en av disse sertifiseringslogoene.
    • «Enheten støtter en høyere datahastighet enn kabelen»: For å få best mulig ytelse må du bytte ut USB-C-kabelen med en som støtter samme datahastighet som enheten du vil koble til Chromebooken. Sørg for at pakken med erstatningskabelen har en av disse sertifiseringslogoene.