Overstappen op een Chromebook

In deze handleiding vind je meer informatie over het gebruik van je nieuwe Chromebook. Er worden links weergegeven naar bronnen waar je meer informatie kunt vinden.

1. Voorbereiding voor overstappen

Op je oude computer:

Maak een Google-account

Met een Google-account heb je toegang tot alle Google-services op internet, waaronder Gmail, Google Agenda en Google Drive.

• Als je nog geen Google-account hebt, maak je er een.
  • Als je al wel een Google-account hebt, ben je klaar om over te stappen.
Maak een back-up van je bookmarks, apps en extensies

Als je de Chrome-browser gebruikt op je oude computer, log je in bij Chrome om je bookmarks, apps en extensies op te slaan in je Google-account.

Deze instellingen worden dan automatisch getoond als je met hetzelfde account inlogt bij je Chromebook.

Maak een back-up van je bestanden

Optie 1: Sla je bestanden op in Google Drive

Upload je bestanden naar Google Drive zodat je met je Chromebook of een andere computer je bestanden op internet kunt bekijken en openen. Bekijk hoe je back-ups van bestanden maakt en ze synchroniseert met Google Drive

Je kunt ook je bestanden uploaden naar andere cloudopslagservices, zoals Box of SMB.

Optie 2: Sla je bestanden op een opslagapparaat op

Je kunt een back-up van je bestanden maken op een geschikt opslagapparaat, zoals een USB-stick of externe harde schijf. Meer informatie over welke opslagapparaten werken met Chromebooks.

2. Je nieuwe Chromebook configureren

Op je nieuwe Chromebook:

Log in bij je Chromebook
  1. Zet je Chromebook aan.
  2. Log in met je Google-account.
  3. Volg de stappen op het scherm om je Chromebook in te stellen.

Zodra je Chromebook is ingesteld, worden automatisch de foto van je Google-account en al je instellingen, bookmarks en extensies van Chrome getoond.

Vind je bestanden

Kies dezelfde optie die je hebt gebruikt om een back-up van je bestanden te maken:

Optie 1: Zoek je bestanden in Google Drive

1. Selecteer in de hoek van het scherm de Launcher .
  2. Selecteer Bestanden .
  3. Selecteer in de linkerkolom de optie Google Drive en dan Computers.
  4. Wacht even totdat je je bestanden ziet.

Als je een andere cloudopslagservice hebt gebruikt, kun je je bestanden vinden met de app Bestanden (voor sommige services) of door de website van de service te openen in Chrome.

Optie 2: Zoek je foto's op Google Foto's

1. Selecteer in de hoek van het scherm de Launcher .
  2. Selecteer Google Foto's Foto's.
  3. Wacht even totdat je je foto's ziet.

Optie 3: Zoek je bestanden op je opslagapparaat

1. Koppel het opslagapparaat aan je Chromebook.
  2. Selecteer in de hoek van het scherm de Launcher .
  3. Selecteer Bestanden .
  4. Selecteer de naam van je opslagapparaat in de linkerkolom.
  5. Als je bestanden van je opslagapparaat wilt opslaan op je Chromebook, selecteer je de bestanden op het opslagapparaat en sleep je ze naar Mijn bestanden in de linkerkolom.

Tips:

Je printer instellen

3. Optimaal gebruik van je Chromebook

Apps zoeken voor veelvoorkomende taken

Je Chromebook voert web-apps uit in plaats van de softwareprogramma's die worden gebruikt op andere computers. In plaats van bijvoorbeeld Microsoft Office te gebruiken om documenten te maken, kun je naar Google Documenten en Drive gaan om online bestanden te maken en te delen. Meer informatie over voorgestelde apps die je kunt gebruiken voor veelvoorkomende taken.

Ga naar de Chrome Web Store om apps te zoeken en te downloaden.

Je Chromebook aanpassen

Personaliseer je Chromebook:

Offline werken

Als je geen verbinding met internet hebt, kun je je Chromebook nog steeds gebruiken met apps zoals Gmail Offline en Google Documenten.

Bekijk meer informatie over offline gebruik van je Chromebook en download offline apps in de Chrome Web Store.