Chromebookin saavutettavuussominaisuuksien laittaminen päälle

Voit helpottaa Chromebookisi käyttöä laittamalla päälle sinulle parhaiten sopivat saavutettavuusominaisuudet.

Vaihe 1: Avaa esteettömyysominaisuudet

1. Valitse kellonaika oikeasta alakulmasta. Voit myös painaa Alt + Vaihto + s.
  2. Valitse Asetukset   ja sittenSaavutettavuus.
    • Valinnainen: Jos haluat päästä nopeasti käyttämään saavutettavuusominaisuuksia, laita Näytä saavutettavuusvalinnat aina järjestelmävalikossa päälle.

Vaihe 2: Laita ominaisuus päälle

Valitse käytettävät esteettömyysominaisuudet:

Kohteiden siirtäminen napauttamalla ja vetämällä
  1. Valitse kellonaika oikeasta alakulmasta. Voit myös painaa Alt + Vaihto + s.
  2. Valitse Asetukset  ja sitten Saavutettavuus.
  3. Valitse Hiiri ja kosketuslevy ‑kohdasta Avaa hiiren ja ohjauslevyn laiteasetukset.
  4. Valitse Ota käyttöön napauttamalla vetäminen.

Käytä toimintoa kaksoisnapauttamalla kohdetta pitkään ja vetämällä sitä.

Pikanäppäimien käyttö näppäin kerrallaan
  1. Valitse kellonaika oikeasta alakulmasta. Voit myös painaa Alt + Vaihto + s.
  2. Valitse Asetukset  ja sitten Saavutettavuus.
  3. Jos haluat lisätä pikanäppäimiä peräkkäisesti, laita Päälle jäävät näppäimet päälle Näppäimistö ja tekstinsyöttö ‑kohdassa.

Jos haluat käyttää päälle jääviä näppäimiä, paina ensin pikanäppäinkomennon ensimmäistä näppäintä, joka voi olla Haku , Käynnistysohjelma Vaihto, Alt tai Ctrl.

• Paina näppäintä kahdesti, niin se pysyy painettuna pikanäppäinkomennon loppuun saakka.
  • Paina näppäintä kolmannen kerran, niin se ei ole enää painettuna.
Painikkeiden käyttäminen tablettitilassa siirtymiseen

Voit käyttää painikkeita eleiden sijaan siirtyäksesi sovelluksesta toiseen ja käyttääksesi Chromebookia tablettitilassa. Katso, miten voit siirtyä tietokonetilasta tablettitilaan.

1. Valitse kellonaika oikeasta alareunasta. Voit myös painaa Alt + Vaihto + s.
  2. Valitse Asetukset ja sitten Saavutettavuus
  3. Laita Hiiri ja kosketuslevy ‑kohdasta Näytä navigointipainikkeet päälle.
  4. Painikkeet tulevat näkyviin alareunassa.
    • Voit palata edelliselle näytölle valitsemalla vasemmasta alareunasta Takaisin .
    • Voit siirtyä aloitusnäytölle valitsemalla vasemmasta alareunasta Käynnistysohjelma . Voit myös painaa Alt + Vaihto + L.
    • Voit näyttää kaikki avoimet sovellusikkunat valitsemalla oikeasta alareunasta Näytä ikkunat .

Lisäohjeita

Jos halua lisätietoja esteettömyysominaisuuksien käytöstä Chromebookilla, tutustu Chromebookin esteettömyysvideoiden sarjaan.