Chromebookin esteettömyysominaisuuksien laittaminen päälle

Voit helpottaa Chromebookisi käyttöä laittamalla päälle sinulle parhaiten sopivia esteettömyysominaisuuksia.

Vaihe 1: Avaa esteettömyysominaisuudet

1. Valitse kellonaika oikeasta alakulmasta. Voit myös painaa Alt + Vaihto + S.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse alareunasta Lisäasetukset.
  4. Valitse Esteettömyys-osiosta Hallinnoi esteettömyysominaisuuksia.
    • Valinnainen: Jos haluat päästä nopeasti käyttämään esteettömyysominaisuuksia, laita Näytä esteettömyysvalinnat aina järjestelmävalikossa päälle.

Vaihe 2: Laita ominaisuus päälle

Valitse käytettävät esteettömyysominaisuudet:

Kirjoittaminen puhumalla

Voit syöttää tekstiä puhumalla useimpiin kohtiin, joihin voit kirjoittaa. Voit myös lisätä tavallisia välimerkkejä sanomalla "pilkku", "piste", "kysymysmerkki" tai "huutomerkki".

1. Valitse kellonaika oikeasta alakulmasta. Voit myös painaa Alt + Vaihto + S.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse alareunasta Lisäasetukset.
  4. Valitse Esteettömyys-osiosta Hallinnoi esteettömyysominaisuuksia.
  5. Valitse Näppäimistö ja tekstinsyöttö ‑kohdasta Ota sanelu käyttöön (kirjoita puhumalla).
  6. Valitse kohta, johon haluat kirjoittaa.
  7. Valitse Puhu . Voit myös painaa Haku  + d tai Käynnistysohjelma  + d.
  8. Sano haluamasi teksti.
Kohteiden siirtäminen napauttamalla ja vetämällä
  1. Valitse kellonaika oikeasta alakulmasta. Voit myös painaa Alt + Vaihto + S.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse alareunasta Lisäasetukset.
  4. Valitse Esteettömyys-osiosta Hallinnoi esteettömyysominaisuuksia.
  5. Valitse Hiiri ja kosketuslevy ‑kohdasta Avaa hiiren ja ohjauslevyn laiteasetukset.
  6. Valitse Ota käyttöön napauttamalla vetäminen.

Käytä toimintoa kaksoisnapauttamalla kohdetta pitkään ja vetämällä sitä.

Pikanäppäimien käyttö näppäin kerrallaan
  1. Valitse kellonaika oikeasta alakulmasta. Voit myös painaa Alt + Vaihto + S.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse alareunasta Lisäasetukset.
  4. Valitse Esteettömyys-osiosta Hallinnoi esteettömyysominaisuuksia.
  5. Jos haluat käyttää pikanäppäimiä painamalla yhdistelmän näppäimiä yksi kerrallaan, valitse Näppäimistö-osiosta Ota päälle jäävät näppäimet käyttöön.

Jos haluat käyttää päälle jääviä näppäimiä, paina ensin pikanäppäinkomennon ensimmäistä näppäintä, joka voi olla Haku , Käynnistysohjelma Vaihto, Alt tai Ctrl.

• Paina näppäintä kahdesti, niin se pysyy painettuna pikanäppäinkomennon loppuun saakka.
  • Paina näppäintä kolmannen kerran, niin se ei ole enää painettuna.
Painikkeiden käyttäminen tablettitilassa siirtymiseen

Voit käyttää painikkeita eleiden sijaan siirtyäksesi sovelluksesta toiseen ja käyttääksesi Chromebookia tablettitilassa. Katso, miten voit siirtyä tietokonetilasta tablettitilaan.

1. Valitse kellonaika oikeasta alareunasta. Voit myös painaa Alt + Vaihto + s.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse alareunasta Lisäasetukset.
  4. Valitse Esteettömyys-osiosta Hallinnoi esteettömyysominaisuuksia.
  5. Laita Hiiri ja kosketuslevy ‑kohdasta Näytä navigointipainikkeet päälle.
  6. Painikkeet tulevat näkyviin alareunassa.
    • Voit palata edelliselle näytölle valitsemalla vasemmasta alareunasta Takaisin .
    • Voit siirtyä aloitusnäytölle valitsemalla vasemmasta alareunasta Käynnistysohjelma . Voit myös painaa Alt + Vaihto + L.
    • Voit näyttää kaikki avoimet sovellusikkunat valitsemalla vasemmasta alareunasta Näytä ikkunat .

Lisäohjeita

Jos halua lisätietoja esteettömyysominaisuuksien käytöstä Chromebookilla, tutustu Chromebookin esteettömyysvideoiden sarjaan.