Aktivér hjælpefunktionerne på din Chromebook

Du kan gøre din Chromebook nemmere at bruge, når du aktiverer de hjælpefunktioner, der bedst opfylder dine behov.

Trin 1: Find hjælpefunktioner

1. Vælg klokkeslættet nederst til højre på skærmen. Du kan også trykke på Alt+Shift+s.
  2. Vælg Indstillinger og derefter Hjælpefunktioner.
    • Valgfrit: Du kan få hurtig adgang til hjælpefunktioner ved at aktivere Vis altid indstillingerne for hjælpefunktioner i systemmenuen.

Trin 2: Aktivér en funktion

Vælg de hjælpefunktioner, du vil bruge:

• Oplæsning: Aktivér skærmlæseren eller Tekstoplæsning.
  • Skriv tekst med din stemme: Aktivér diktering.
  • Skærm: Aktivér farvefiltre for protanopi, deuteranopi eller tritanopi, eller se skærmen i gråtoner med Farvekorrigering, aktivér tilstanden for ombytning af farver, aktivér luppen, og skift skærmopløsning eller tekststørrelse.
  • Tastatur: Aktivér træge taster, skærmtastatur, fremhævning af tastaturfokus, gentagelseshastighed for tastatur eller ordforslag.
  • Mus og touchplade: Aktivér navigationsknapperne i tablettilstand, automatisk klik, tryk og træk og markørfremhævning, eller skift størrelse eller farve på markøren.
  • Lyd: Afspil alle lyde sammen på alle højttalere, eller afspil lyd ved opstart.
  • Livetekstning i Chrome: Aktivér livetekstning i Chrome for medier, der afspilles i din Chrome-browser.
Tryk og træk med fingeren for at flytte objekter
  1. Vælg klokkeslættet nederst til højre på skærmen. Du kan også trykke på Alt+Shift+s.
  2. Vælg Indstillinger og derefter Hjælpefunktioner.
  3. Vælg Åbn indstillingerne for mus og touchplade på enheden under "Mus og touchplade".
  4. Slå Aktivér tryk og træk til.

Hvis du vil bruge Tryk for at vælge, skal du trykke to gange på objektet, holde det nede og derefter trække i det for at flytte det.

Brug tastaturgenveje med én tast ad gangen
  1. Vælg klokkeslættet nederst til højre på skærmen. Du kan også trykke på Alt+Shift+s.
  2. Vælg Indstillinger og derefter Hjælpefunktioner.
  3. Du kan bruge tastaturgenveje i rækkefølge ved at aktivere Træge taster under "Tastatur og tekstindtastning".

Hvis du vil bruge træge taster, skal du trykke på søgetasten , Appliste Shift, Alt eller Ctrl, alt efter hvad tastaturgenvejen begynder med.

• Tryk to gange på en tast for at holde den nede, indtil tastaturgenvejen er tastet færdig.
  • Du kan frigøre en tast ved at trykke på den en tredje gang.
Brug knapper til at navigere i tablettilstand

Du kan bruge knapper i stedet for bevægelser til at skifte mellem apps og interagere med din Chromebook i tablettilstand. Se, hvordan du skifter fra computer- til tablettilstand.

1. Vælg klokkeslættet nederst til højre. Du kan også trykke på Alt+Shift+s.
  2. Vælg Indstillinger  og derefter Hjælpefunktioner
  3. Aktivér Vis navigationsknapper under "Mus og touchplade".
  4. Knapperne vises nederst.
    • Hvis du vil gå tilbage til den forrige skærm, skal du vælge Tilbage nederst til venstre.
    • Hvis du vil gå til startskærmen, skal du vælge Appliste nederst til venstre. Du kan også trykke på Alt+Shift+L.
    • Hvis du vil se alle dine åbne appvinduer, skal du vælge Se vinduer nederst til højre.

Få yderligere hjælp

Se, hvordan du bruger hjælpefunktionerne på din Chromebook, ved at gå til videoserien Chromebook Accessibility.