Göra flera saker samtidigt med fönster och flikar

Du kan utföra åtgärder snabbare genom att ordna om och flytta fönster och flikar.

Byt snabbt mellan fönster

Tryck och håll ned Alt, tryck sedan på Tabb tills det önskade fönstret öppnas.

Visa två fönster samtidigt

1. Klicka på Maximera Maximize window i ett av de fönster som du vill visa.
  2. Dra till pilen åt vänster eller höger Window - dock leftWindow - dock right.
  3. Gör samma sak för ett andra fönster.

Tips! Du kan även använda kortkommandot Alt + [ för att flyta till vänster eller Alt + ] för att flytta till höger.

Öppna och stäng fönster och tabbar

• Öppna ett nytt fönster: Tryck på Ctrl + n
  • Öppna en ny flik: Tryck på Ctrl + t
  • Stäng ett fönster eller en flik: Uppe till höger trycker du på Stäng Stäng
  • Öppna ett fönster eller en flik som du har stängt: Tryck på Ctrl + Skift + t

Ändra fönsterstorlek

• Visa helskärm: Tryck på tangenten för helskärmsläge Helskärm (eller F4) högst upp på tangentbordet.
  • Maximera fönster: Tryck på Maximera Maximize window uppe till höger.
  • Minimera fönster: Trycka på Minimera Minimize window uppe till höger.

Ordna, flytta eller fäst flikar

Du kan placera relaterade flikar bredvid varandra eller flytta flikar till och från fönster. Om du har webbplatser som du alltid vill öppna, till exempel e-post, kan du fästa dem.

• Ändra ordning på flikar i samma fönster: Dra fliken till olika platser högst upp i webbläsarfönstret.
  • Flytta en flik till ett nytt fönster: Klicka och dra fliken från fönstret. Du kan göra fliken till ett nytt fönster eller dra den till ett annat fönster.
  • Fäst en flik: Högerklicka på fliken och välj Fäst flik. En fäst flik är mindre och visas till vänster i webbläsarfönstret.

Läs mer