Gjør flere ting samtidig med vinduer og faner

Du kan gjøre ferdig oppgaver raskere ved å flytte og endre rekkefølge på vinduer og faner.

Bytt raskt mellom vinduer

Trykk og hold Alt, og trykk på Tab til du kommer til vinduet du vil åpne.

Se to vinduer samtidig

1. Klikk og hold på Maksimer på ett av vinduene du vil se.
  2. Dra vinduet mot venstre- eller høyrepilen .
  3. Gjør det samme med det andre vinduet.

Tips: Du kan også bruke Alt + [ for å gå mot venstre og Alt + ] for å gå mot høyre.

La vinduer flyte

Nå kan du multitaske mer effektivt ved å la vinduer flyte. Når du gjør vinduer flytende, holdes de åpne, og du kan fritt flytte rundt på dem.

1. Hold markøren over Maksimer på vinduet du vil gjøre flytende.
  2. På menyen som vises, velger du Gjør flytende .
  3. Flytt og endre størrelsen på vinduet etter behov.

Tips: Et flytende vindu blir værende i bakgrunnen når du åpner eller velger andre vinduer eller apper. Du må flytte det flytende vinduet rundt for å få full oversikt over vinduer eller apper i bakgrunnen.

Lukk et flytende vindu

Slik returnerer du et flytende vindu til opprinnelig posisjon og størrelse:

1. Hold markøren over «Slutt å flyte» på vinduet du vil lukke.
  2. På menyen som vises, velger du Gjør flytende .

Tips: Når du lukker flytende vinduer, blir de ikke automatisk maksimert. I stedet går de tilbake til størrelsen og posisjonen de hadde før de ble gjort flytende.

Del skjermen inn i flere vinduer

Du kan også multitaske ved å dele skjermen inn i flere vinduer. Når du deler inn skjermen i flere vinduer, holder du et vindu åpent ved siden av eller over et annet vindu.

1. Hold markøren over Maksimer på vinduet du vil vise på den inndelte skjermen.
  2. Velg et av disse alternativene på menyen som vises:
    • Del likt: Deler skjermen i to like deler. Du kan velge å plassere vinduet på enten høyre eller venstre side.
    • Del ulikt: Deler skjermen inn i et stort og et lite vindu. Du kan velge om vinduet du har valgt, skal være det store eller det lille vinduet.

Tips:

• Vinduer på den inndelte skjermen forblir i bakgrunnen når du åpner eller velger andre vinduer eller apper. For å vise to vinduer ved siden av hverandre, velg Del likt eller Del ulikt for begge vinduene.
  • Du kan også justere størrelsen på vinduene når skjermen er inndelt. Flytt markøren til kanten av vinduet. Med pilmarkøren som vises, kan du utvide eller trekke sammen kanten av skjermen slik du ønsker.

Gjenopprett vinduer på den inndelte skjermen til fullskjerm

Slik returnerer du vinduer på den inndelte skjermen til opprinnelig plassering og størrelse:

• Velg Maksimer på vinduet du vil gjenopprette.

Flytt vinduer mellom skjermer

1. I oversiktsvinduet velger du det vinduet du vil flytte.
  2. Dra vinduet til skjermen du vil se det på.

Endre størrelse på vinduer

• Slå på fullskjermmodus: Øverst på tastaturet trykker du på tasten for fullskjermmodus Fullskjermvisning (eller F4).
  • Maksimer et vindu: Øverst til høyre klikker du på Maksimer .
  • Minimer et vindu: Øverst til venstre klikker du på Minimer .

Åpne og lukk vinduer og faner

• Åpne et nytt vindu: Trykk på Ctrl + N
  • Åpne en ny fane: Trykk på Ctrl + T
  • Lukk et vindu eller en fane: Gå til det øvre høyre hjørnet og klikk på Lukk
  • Åpne et vindu eller en fane du har lukket: Trykk på Ctrl + Shift + T

Gruppér fanene dine

Du kan organisere fanene dine med grupper.
  1. Åpne Chrome Chrome.
  2. Velg Ny fane Ny fane.
  3. Høyreklikk på en fane, og velg deretter Legg til i en ny gruppe.
    • For å endre fanegruppen din, velg sirkelen til venstre for fanen. Du kan
      • gi gruppen din et navn
      • legge til flere faner i gruppen
      • fjerne gruppen
    • For å legge til en fane i en eksisterende gruppe, dra fanen inn i gruppen.
    • For å fjerne en fane fra en gruppe, høyreklikk på fanen og velg Fjern fra gruppen.

Søk i alle åpne faner

Slik søker du på alle åpne faner:

1. Trykk på Søk Søk på tastaturet, eller åpne Appoversikt .
  2. Begynn å skrive inn navnet på fanen i søkefeltet, så vises den åpne fanen i resultatene.

Flytt, fest eller endre rekkefølge på faner

Du kan samle relaterte faner eller flytte faner inn i og ut av vinder. Og hvis du har nettsider du alltid vil ha åpne – for eksempel e-posten din – kan du feste slike faner, så det blir lett å finne dem.

• Endre rekkefølge på faner i samme vindu: Dra fanene til andre posisjoner øverst i nettleservinduet.
  • Flytt en fane til et nytt vindu: Klikk på fanen og dra den ut av vinduet. Du kan lage et nytt vindu med bare den aktuelle fanen eller dra den inn i et annet vindu.
  • Fest en fane på plass: Høyreklikk på fanen og velg Fest fanen. Festede faner er mindre og plasseres til venstre i nettleservinduet.