Multitasken met vensters en tabbladen

Je kunt taken sneller afronden door je vensters en tabbladen te verplaatsen en anders in te delen.

Snel schakelen tussen vensters

Houd Alt ingedrukt en tik op Tab tot je het venster ziet dat je wilt openen.

2 vensters tegelijkertijd bekijken

1. Houd Maximaliseren in een van de vensters ingedrukt.
  2. Sleep het venster naar de linker- of rechterpijl .
  3. Herhaal de bovenstaande stappen voor het tweede venster.

Tip: Met de sneltoets Alt + [ verplaats je het venster naar links, met Alt + ] naar rechts.

Een venster laten zweven

Je kunt nu effectiever multitasken als je een venster laat zweven. Als je een venster laat zweven, houd je dat venster open en kun je het naar eigen inzicht verplaatsen.

1. Plaats de cursor op Maximaliseren in het venster dat je wilt laten zweven.
  2. Selecteer Zwevend in het menu dat wordt geopend.
  3. Verplaats de positie van het venster en pas het formaat aan waar nodig.

Tip: Een zwevend venster blijft op de achtergrond staan als je andere vensters of apps opent of selecteert. Je moet het zwevende venster verplaatsen voor een volledige weergave van vensters of apps op de achtergrond.

Een zwevend venster sluiten

Zo zet je een zwevend venster terug naar de vorige positie en het vorige formaat:

1. Plaats de cursor op Zwevend ongedaan maken in het venster dat je wilt sluiten.
  2. Selecteer Zwevend in het menu dat wordt geopend.

Tip: Als je een zwevend venster sluit, wordt het venster niet automatisch gemaximaliseerd. In plaats daarvan keert het terug naar het formaat en de positie van voordat het zwevend werd.

Een venster splitsen of op een gedeeltelijk scherm weergeven

Je kunt ook multitasken als je een venster splitst of op een gedeeltelijk scherm weergeeft. Als je een venster splitst of op een gedeeltelijk scherm weergeeft, houd je dat venster geopend naast of boven een ander venster.

1. Plaats de cursor op Maximaliseren in het venster dat je wilt splitsen of op een gedeeltelijk scherm wilt weergeven.
  2. Selecteer een van de volgende opties in het menu dat verschijnt:
    • Splitsen: Hiermee wordt het scherm gelijkmatig verdeeld. Je kunt het venster rechts of links plaatsen.
    • Gedeeltelijk: Hiermee wordt het scherm opgedeeld in één groter en één kleiner venster. Je kunt het geselecteerde venster kleiner of groter maken.

Tips:

• Een gesplitst of op een gedeeltelijk scherm weergegeven venster blijft op de achtergrond als je andere vensters of apps opent of selecteert. Als je 2 vensters naast elkaar wilt weergeven, selecteert u Splitsen of Gedeeltelijk voor beide vensters.
  • Je kunt ook het formaat van een gesplitst of op een gedeeltelijk scherm weergegeven venster aanpassen. Verplaats de cursor naar de rand van het venster. Met de pijlcursor die wordt weergegeven, kun je de rand van het scherm naar wens uitvouwen of samenvouwen.

Een gesplitst of op een gedeeltelijk scherm weergegeven venster herstellen naar volledig scherm

Zo zet je een gesplitst of op een gedeeltelijk scherm weergegeven venster terug naar de vorige positie en het vorige formaat:

• Selecteer Maximaliseren in het venster dat je wilt herstellen.

Vensters verplaatsen tussen beeldschermen

1. Selecteer in het overzichtsvenster het venster dat je wilt verplaatsen.
  2. Sleep het venster naar het beeldscherm waarop je het wilt bekijken.

De venstergrootte wijzigen

• Op volledig scherm weergeven: Druk bovenaan het toetsenbord op Volledig scherm Volledig scherm (of F4).
  • Venster maximaliseren: Klik rechtsboven op Maximaliseren .
  • Venster minimaliseren: Klik rechtsboven op Minimaliseren .

Vensters en tabbladen openen en sluiten

• Een nieuw venster openen: Druk op Ctrl + n
  • Een nieuw tabblad openen: Druk op Ctrl + t
  • Venster of tabblad sluiten: Klik rechtsboven op Sluiten
  • Een venster of tabblad dat je hebt gesloten opnieuw openen: Druk op Ctrl + Shift + t

Je tabbladen groeperen

Je kunt je tabbladen ordenen in groepen.
  1. Open Chrome Chrome.
  2. Selecteer Nieuw tabblad Nieuw tabblad.
  3. Klik met de rechtermuisknop op een tabblad en selecteer Toevoegen aan nieuwe groep.
    • Als je je tabbladgroep wilt bewerken, selecteer je de cirkel links van het tabblad. Je kunt het volgende doen:
      • Je groep een naam geven.
      • Extra tabbladen aan de groep toevoegen.
      • De groep verwijderen.
    • Als je een tabblad wilt toevoegen aan een bestaande groep, sleep je het tabblad naar de groep.
    • Als je een tabblad uit een groep wilt verwijderen, klik je met de rechtermuisknop op het tabblad en selecteer je Uit groep verwijderen.

Alle geopende tabbladen doorzoeken

Zo zoek je in alle geopende tabbladen:

1. Druk op je toetsenbord op Zoeken Zoeken of open de Launcher .
  2. Begin de naam van het tabblad in de zoekbalk te typen. Je ziet het geopende tabblad in de resultaten.

Tabbladen ordenen, verplaatsen of vastzetten

Je kunt gerelateerde tabbladen naast elkaar zetten of een tabblad naar of vanuit een venster verplaatsen. Als je een bepaalde webpagina (zoals je e-mail) altijd open wilt houden, kun je dat tabblad vastzetten zodat je het altijd snel kunt vinden.

• Tabbladen in hetzelfde venster opnieuw indelen: Sleep het tabblad naar een andere positie boven aan het browservenster.
  • Een tabblad verplaatsen naar een nieuw venster: Klik op het tabblad en sleep het weg uit het venster. Je kunt het tabblad weergeven in een afzonderlijk venster of het in een ander venster slepen.
  • Een tabblad vastzetten: Klik met de rechtermuisknop op het tabblad en selecteer Tabblad vastzetten. Vastgezette tabbladen worden aan de linkerkant van het browservenster weergegeven en zijn kleiner.