Multitasken met vensters en tabbladen

Je kunt taken sneller afronden door je vensters en tabbladen te verplaatsen en anders in te delen.

Snel schakelen tussen vensters

Houd Alt ingedrukt en tik op Tab tot je het venster ziet dat je wilt openen.

2 vensters tegelijkertijd bekijken

1. Houd Maximaliseren  in een van de vensters ingedrukt.
  2. Sleep het venster naar de linker-  of rechterpijl .
  3. Herhaal de bovenstaande stappen voor het tweede venster.

Tip: Met de sneltoets Alt + [ verplaats je het venster naar links, met Alt + ] naar rechts.

Vensters verplaatsen tussen beeldschermen

1. Selecteer in het overzichtsvenster het venster dat je wilt verplaatsen.
  2. Sleep het venster naar het beeldscherm waarop je het wilt bekijken.

De venstergrootte wijzigen

• Op volledig scherm weergeven: Druk bovenaan het toetsenbord op Volledig scherm Volledig scherm (of F4).
  • Venster maximaliseren: Klik rechtsboven op Maximaliseren .
  • Venster minimaliseren: Klik rechtsboven op Minimaliseren .

Vensters en tabbladen openen en sluiten

• Een nieuw venster openen: Druk op Ctrl + n
  • Een nieuw tabblad openen: Druk op Ctrl + t
  • Venster of tabblad sluiten: Klik rechtsboven op Sluiten
  • Een venster of tabblad dat je hebt gesloten opnieuw openen: Druk op Ctrl + Shift + t

Je tabbladen groeperen

Je kunt je tabbladen ordenen in groepen.
  1. Open Chrome Chrome.
  2. Selecteer Nieuw tabblad Nieuw tabblad.
  3. Klik met de rechtermuisknop op een tabblad en selecteer Toevoegen aan nieuwe groep.
    • Als je je tabbladgroep wilt bewerken, selecteer je de cirkel links van het tabblad. Je kunt het volgende doen:
      • Je groep een naam geven.
      • Extra tabbladen aan de groep toevoegen.
      • De groep verwijderen.
    • Als je een tabblad wilt toevoegen aan een bestaande groep, sleep je het tabblad naar de groep.
    • Als je een tabblad uit een groep wilt verwijderen, klik je met de rechtermuisknop op het tabblad en selecteer je Uit groep verwijderen.

Alle geopende tabbladen doorzoeken

Zo zoek je in alle geopende tabbladen:

1. Druk op je toetsenbord op Zoeken Zoeken of open de Launcher .
  2. Begin de naam van het tabblad in de zoekbalk te typen. Je ziet het geopende tabblad in de resultaten.

Tabbladen ordenen, verplaatsen of vastzetten

Je kunt gerelateerde tabbladen naast elkaar zetten of een tabblad in of uit een venster verplaatsen. Als je een bepaalde webpagina (zoals je e-mail) altijd open wilt houden, kun je dat tabblad vastzetten zodat je het altijd snel kunt vinden.

• Tabbladen in hetzelfde venster opnieuw indelen: Sleep het tabblad naar een andere positie boven aan het browservenster.
  • Een tabblad verplaatsen naar een nieuw venster: Klik op het tabblad en sleep het weg uit het venster. Je kunt het tabblad weergeven in een afzonderlijk venster of het in een ander venster slepen.
  • Een tabblad vastzetten: Klik met de rechtermuisknop op het tabblad en selecteer Tabblad vastzetten. Vastgezette tabbladen worden aan de linkerkant van het browservenster weergegeven en zijn kleiner.