Multitasken met vensters en tabbladen

U kunt taken sneller afronden door uw vensters en tabbladen te verplaatsen en anders in te delen.

Snel schakelen tussen vensters

Houd Alt ingedrukt en tik op Tab tot u het venster ziet dat u wilt openen.

Twee vensters tegelijkertijd weergeven

1. Houd Maximaliseren Maximize window in een van de vensters ingedrukt.
  2. Sleep het venster naar de linker- of rechterpijl Window - dock leftWindow - dock right.
  3. Herhaal de bovenstaande stappen voor het tweede venster.

Tip: Met de sneltoets Alt + [ verplaatst u het venster naar links, met Alt + ] naar rechts.

Vensters en tabbladen openen en sluiten

• Een nieuw venster openen: druk op Ctrl + n
  • Een nieuw tabblad openen: druk op Ctrl + t
  • Venster of tabblad sluiten: klik in de rechterbovenhoek op Sluiten Sluiten
  • Een venster of tabblad dat u heeft gesloten opnieuw openen: druk op Ctrl + Shift + t

De venstergrootte wijzigen

• Op volledig scherm weergeven: druk boven aan het toetsenbord op 'Volledig scherm' Volledig scherm (of F4).
  • Venster maximaliseren: klik in de rechterbovenhoek op Maximaliseren Maximize window.
  • Venster minimaliseren: klik in de rechterbovenhoek op Minimaliseren Minimize window.

Tabbladen ordenen, verplaatsen of vastzetten

U kunt gerelateerde tabbladen naast elkaar zetten of een tabblad in of uit een venster verplaatsen. Als u een bepaalde webpagina (zoals uw e-mail) altijd open wilt houden, kunt u dat tabblad vastzetten zodat u het altijd snel kunt vinden.

• Tabbladen in hetzelfde venster opnieuw indelen: Sleep het tabblad naar een andere positie boven aan het browservenster.
  • Een tabblad verplaatsen naar een nieuw venster: Klik op het tabblad en sleep het weg uit het venster. U kunt het tabblad weergeven in een afzonderlijk venster of het in een ander venster slepen.
  • Een tabblad vastzetten: Klik met de rechtermuisknop op het tabblad en selecteer Tabblad vastzetten. Vastgezette tabbladen worden aan de linkerkant van het browservenster weergegeven en zijn kleiner.

Meer informatie