Uw tabbladen en vensters beheren

U heeft de controle over de manier waarop uw vensters en tabbladen over het scherm worden verdeeld. Maximaliseer een venster zodat u zich er goed op kunt focussen, of sorteer uw vensters zodat u ze tegelijkertijd op het scherm kunt bekijken. U kunt zelfs tabbladen uit hun huidige vensters slepen om deze in hun eigen vensters te plaatsen, of ze verplaatsen naar andere vensters. Uw Chromebook wordt met handige sneltoetsen geleverd om u te helpen zo efficiënt mogelijk op internet te surfen.

Vensters en tabbladen openen

Als u net bent ingelogd op uw account, klikt u op het Chrome-pictogram Chrome-pictogram in de launcher onder aan uw scherm om een nieuw browservenster te openen. Elke keer dat u op het pictogram klikt, worden er binnen het bestaande venster nieuwe tabbladen geopend. U kunt ook op het pictogram Nieuw tabblad boven aan het venster klikken om een nieuw tabblad te openen.

Tips voor het beheren van uw vensters

Schakelen tussen vensters: als u meerdere vensters heeft geopend, drukt u op de toets voor vensters schakelen boven aan uw toetsenbord om tussen vensters te schakelen.

Het formaat van een venster aanpassen of uw vensters vastzetten: beheer uw venster met de knop voor vensterbeheer vensterbeheer in de rechterbovenhoek van elk openstaand venster.

• Klik één keer om het venster te maximaliseren. U kunt ook omhoog slepen om het venster het volledige scherm te laten vullen. Als u een Chromebook heeft en alleen de inhoud van uw venster wilt bekijken, zonder de bedieningselementen van de browser, drukt u op knop voor volledig scherm.
  • Klik één keer en sleep naar links of rechts om het scherm vast te zetten. Als u vensters vastzet, wordt het formaat van het venster automatisch aangepast en wordt het venster in de linker- of rechterhelft van het scherm geplaatst.
  • Klik één keer en sleep omlaag om het venster te minimaliseren. Het venster is nu verborgen maar snel te openen via de launcher.

Als u het formaat van een venster handmatig wilt aanpassen, plaatst u uw muisaanwijzer in de hoek van het scherm en sleept u de hoekpunt naar binnen of buiten.

Tips voor het beheren van uw tabbladen

Uw tabbladen opnieuw ordenen: u kunt uw tabbladen gemakkelijk opnieuw ordenen binnen hetzelfde browservenster. Klik op een tabblad en sleep het langs de bovenkant van het browservenster naar een andere positie. Het is niet mogelijk een tabblad van het ene venster naar het andere te slepen.

Tabbladen opnieuw ordenen

Tabbladen vastzetten: als u veel tabbladen tegelijk heeft openstaan, kunt u uw tabbladen 'vastzetten', zodat deze bovenin het venster minder ruimte innemen. Daarnaast blijven vastgezette tabbladen aan de linkerkant van uw geopende tabbladen staan, zodat u ze eenvoudig kunt vinden.

• Als u een tabblad wilt vastzetten, klikt u met de rechtermuisknop op het tabblad (of drukt u met twee vingers op de touchpad) en selecteert u Tabblad vastzetten.
  • Als u een tabblad wilt losmaken, klikt u nogmaals met de rechtermuisknop op het tabblad en selecteert u Tabblad losmaken.

Tabbladen naar nieuwe vensters verplaatsen: als u een tabblad naar een nieuw venster wilt verplaatsen, klikt u op het tabblad en sleept u het omlaag tot voorbij de adresbalk. Als u het tabblad naar een ander venster wilt verplaatsen, klikt u erop en sleept u het tabblad van het oorspronkelijke venster tot boven aan het bestemmingsvenster. Het tabblad wordt automatisch ingevoegd.

Handige sneltoetsen

U kunt ook de volgende sneltoetsen gebruiken voor het snel openen (en sluiten) van nieuwe tabbladen en vensters.

Ctrl+N Een nieuw venster openen
Ctrl+Shift+N Een nieuw venster openen in de incognitomodus
Ctrl+T Een nieuw tabblad openen
Ctrl+W Het huidige tabblad sluiten
Ctrl+Shift+W Het huidige venster sluiten

Hier volgen enkele aanvullende sneltoetsen die u kunt gebruiken om snel door uw tabbladen en vensters te navigeren:

Ctrl+1 tot en met Ctrl+8 Naar het tabblad gaan dat op die plek in het venster staat
Ctrl+9 Naar het laatste tabblad in het venster gaan
Alt+1 tot en met Alt+9 Naar het venster gaan dat op die plek staat
Alt+9 Naar het laatste actieve venster gaan
Ctrl+Tab Volgende tabblad naar rechts
Ctrl+Shift+Tab Volgende tabblad naar links
Alt+Tab Naar het volgende actieve venster gaan
Alt+Shift+Tab Naar het vorige actieve venster gaan

Meer sneltoetsen bekijken