Vensters en tabbladen beheren

U kunt beheren hoe vensters en tabbladen op het scherm worden weergegeven door het formaat en de indeling te wijzigen.

Een nieuw venster openen

Nadat u bent ingelogd op uw Chromebook, klikt u op het Chrome-pictogram Chrome-pictogram op de plank onder aan uw scherm om een nieuw browservenster te openen.

Als u een nieuw tabblad wilt openen, klikt u op het pictogram 'Nieuw tabblad' nieuw tabblad boven aan het venster.

Vensters beheren

Tussen vensters schakelen: druk op de schakelknop voor vensters schakelknop voor vensters boven aan uw toetsenbord.

Vensters maximaliseren of docken: gebruik het vensterbeheerpictogram in de rechterbovenhoek van het venster.

• Klik één keer op het pictogram om te maximaliseren.
  • Als u het venster links of rechts wilt docken (voor een gesplitst scherm), klikt u op het pictogram en houdt u de muisknop ingedrukt. Gebruik vervolgens de dockingpijlen voor links en rechts .
  • Als u een venster op volledig scherm wilt weergeven (zonder browsermenu), druk u op de toets 'Volledig scherm' toets 'Maximaliseren'.

Minimaliseren: klik op het pictogram 'Minimaliseren' .

Tabbladen beheren

Tabbladen anders indelen: klik op een tabblad en versleep het naar een andere positie in het venster.

Tabbladen vastzetten: als u veel tabbladen tegelijk heeft openstaan, kunt u uw tabbladen vastzetten, zodat ze minder ruimte innemen.

• Als u een tabblad wilt vastzetten, klikt u met de rechtermuisknop op het tabblad en selecteert u Tabblad vastzetten.
  • Als u een tabblad wilt losmaken, klikt u met de rechtermuisknop op het tabblad en selecteert u Tabblad losmaken.

Tabbladen naar nieuwe vensters verplaatsen: klik en sleep een tabblad omlaag en versleep het naar de bovenzijde van het venster waaraan u het tabblad wilt toevoegen.

Als u uw tabbladen en vensters wilt beheren met uw toetsenbord, bekijkt u de volledige lijst met sneltoetsen.