Vensters en tabbladen beheren

U kunt zelf bepalen hoe vensters en tabbladen worden weergegeven op het scherm van uw Chromebook.

Een venster openen

Als u een nieuw Chrome-venster wilt openen, klikt u op het Chrome-pictogram op uw plank . Als u al een venster heeft geopend en nog een venster wilt openen, drukt u op Ctrl + N.

Vensters verplaatsen of beheren

Een venster maximaliseren: klik op de knop voor maximaliseren .

Een venster minimaliseren: klik op de knop voor minimaliseren .

Volledig scherm weergeven: druk op de toets voor volledig scherm Volledig scherm boven aan uw toetsenbord. Deze toets heet ook wel F4.

Schakelen tussen vensters: druk op de schakeltoets voor vensters schakelen tussen vensters boven aan uw toetsenbord. Deze toets heet ook wel F5.

Vensters docken: voor een split-screen effect kunt u een venster docken aan de linker- of rechterkant:

1. Houd de knop voor maximaliseren ingedrukt.
  2. Sleep het venster naar de linker- of rechterpijl .
    • Optioneel: u kunt ook de sneltoets Alt + [ gebruiken om aan de linkerkant te docken of Alt] om aan de rechterkant te docken.

Een venster weergeven op meerdere schermen: bekijk informatie over het aansluiten van een beeldscherm.

Tabbladen verplaatsen of beheren

Bekijk informatie over hoe u uw tabbladen kunt rangschikken.

Casey is Chromebook-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.