Uppdatera operativsystemet på Chromebook

Chromebook söker efter och laddar ned uppdateringar automatiskt när den är ansluten till internet via Wi-Fi eller med en Ethernet-kabel.

Slutföra en uppdatering

1. När en programuppdatering laddas ned på Chromebook tittar du efter aviseringen Det finns en uppdatering.
  2. Välj Starta om för att uppdatera.
  3. Chromebook startas om och uppdateras.

Tips! Välj Läs om den senaste uppdateringen av ChromeOS i uppdateringsaviseringen om du vill veta mer om de senaste Chromebook-funktionerna.

Följande gäller om du använder Chromebook på jobbet eller i skolan:

1. När en programuppdatering laddas ned på Chromebook visar färgen på aviseringen vilket slags uppdatering det är:
    • Blå: Rekommenderad uppdatering.
    • Orange: Obligatorisk uppdatering.
  2. Välj Starta om för att uppdatera.
  3. Chromebook startas om och uppdateras.

Söka efter uppdateringar själv

1. Starta Chromebook.
  2. Anslut Chromebook till Wi-Fi.
  3. Välj klockan nere till höger följt av Inställningar .
  4. Välj Om ChromeOS nere till vänster.
  5. Under Google ChromeOS letar du reda på den version av operativsystemet Chrome som används på din Chromebook.
  6. Välj Sök efter uppdateringar.
  7. Om en programuppdatering hittas startas nedladdningen automatiskt.

Obs! Om Chromebook är ansluten till internet via en telefons eller sin egen mobildata skickas en avisering om hur mycket mobildata som behövs för uppdateringen. Du kan sedan stoppa eller fortsätta med uppdateringen.

Information som skickas till Google när du uppdaterar

När Chromebook söker efter uppdateringar skickas viss information till Google, till exempel datorns versionsnummer och språk. Informationen är inte kopplad till dig eller ditt Google-konto.

Lösa problem med uppdateringar

Om systemuppdateringen inte laddas ned eller om din Chromebook ligger flera versioner bakom den nuvarande versionen följer du anvisningarna nedan. Testa om problemet är löst efter varje steg.

1. Stäng av Chromebook och starta den igen.
  2. Om det inte går att uppdatera systemet via telefonens eller Chromebooks mobildata kopplar du från telefonen eller anslutningen till mobildata. Anslut till internet via Wi-Fi eller med en Ethernet-kabel i stället.
  3. Återställ Chromebook till standardinställningarna.
  4. Återskapa Chromebook.

Om du använder Chromebook på jobbet eller i skolan kontaktar du administratören om du behöver mer hjälp.