Oppdater operativsystemet på Chromebook

Chromebook-enheten sjekker automatisk etter og laster ned oppdateringer når den er koblet til Wi-Fi eller Ethernet.

Fullfør oppdateringer

1. Når Chromebooken laster ned en programvareoppdatering, kan du se etter varselet «En oppdatering er tilgjengelig» nederst til høyre.
  2. Velg Start på nytt for å oppdatere.
  3. Chromebooken startes på nytt og oppdateres.

Merk: Hvis du vil finne ut mer om de nyeste Chromebook-funksjonene, velger du Finn ut mer om den siste Chrome OS-oppdateringen i varselet «En oppdatering er tilgjengelig».

Bruk av Chromebook på jobben eller skolen:

1. Når Chromebooken laster ned en programvareoppdatering, skifter varselet nederst til høyre farge:
    • Blå: En oppdatering er anbefalt.
    • Oransje: Det kreves en oppdatering.
  2. Velg Start på nytt for å oppdatere.
  3. Chromebooken startes på nytt og oppdateres.

Se etter oppdateringer selv

1. Slå på Chromebooken.
  2. Koble Chromebooken til Wi-Fi.
  3. Velg klokkeslettet nederst til høyre.
  4. Velg Innstillinger Innstillinger.
  5. Velg menyenMeny og deretter Om Chrome OS.
  6. Under «Google Chrome OS» ser du hvilken versjon av Chrome-operativsystemet du har på Chromebooken.
  7. Velg Se etter oppdateringer
  8. Hvis Chromebooken finner en programvareoppdatering, lastes den ned automatisk.

Merk : Hvis Chromebook-enheten din bruker Internett-tilkoblingen din eller egen mobildata, får du en advarsel om hvor mye mobildata du trenger for å oppdatere den. Du kan deretter velge om du vil stoppe eller fortsette med oppdateringen.

Hvilken informasjon sendes til Google når du oppdaterer?

Når Chromebooken ser etter oppdateringer, sender den informasjon om blant annet datamaskinens versjonsnummer og språk til Google. Denne informasjonen er ikke tilknyttet deg eller Google-kontoen din.

Løs problemer med oppdateringer

Hvis systemoppdateringen din ikke lastes ned, kan du prøve fremgangsmåten nedenfor. Test Chromebooken etter hvert trinn for å se om problemet er løst.

1. Slå Chromebooken av og på.
  2. Hvis du har problemer med å bruke telefonens eller Chromebooks mobildata for å oppdatere systemet, må du koble fra telefonen eller mobildata. I stedet kan du koble den til Wi-Fi eller Ethernet.
  3. Tilbakestill Chromebooken.
  4. Gjenopprett Chromebooken.

Hvis du bruker Chromebooken på jobben eller skolen, bør du kontakte administratoren din for å få mer hjelp.