Ställa in datum och tid

Tiden ställs in automatiskt när Chromebook är ansluten till webben.

Så här ändrar du inställningar för datum och tid:

1. Logga in på Chromebook.
  2. Välj tiden längst ned till höger.
  3. Välj Inställningar Inställningar.
  4. Skrolla nedåt och välj Avancerat.
  5. Du kan göra följande under Datum och tid:
    • Om du vill välja tidszon manuellt väljer du Tidszon  följt av Välj i lista  följt av nedåtpil Nedåtpil.
    • Om du vill byta till 24-timmarsklocka aktiverar du Använd 24-timmarsklocka.
    • Valfritt: Om du vill ha högre precision eller om du använder ett virtuellt privat nätverk kan du använda Wi-Fi- eller datanätverk på Chromebook-enheten för att hitta din plats. Välj Tidszon  följt av Ange automatiskt följt av nedåtpil Nedåtpil följt av Fastställ platsen utifrån Wi-Fi eller mobilnätverk​.

Så hittar Chromebook din plats

På Chromebook används IP-adressen för att hitta din ungefärliga plats. Informationen skickas till Googles platstjänster för beräkning av tidszonen. Om du väljer Fastställ platsen utifrån Wi-Fi eller mobilnätverk skickar Chromebook även information om Wi-Fi- eller datanätverk i närheten (om du har ett dataabonnemang på din Chromebook). Informationen hjälper Chromebook-enheten att hitta din plats med högre precision.