Ange datum, tid och hitta din kalender

Tiden ställs in automatiskt när Chromebook är ansluten till webben.

Ändra inställningar för datum och tid

1. Logga in på Chromebook.
  2. Välj tiden längst ned till höger.
  3. Välj Inställningar .
  4. Scrolla nedåt och välj Avancerat.
  5. Du kan göra följande under Datum och tid:
    • Om du vill välja tidszon manuellt väljer du Tidszon  följt av Välj i lista  följt av nedåtpil .
    • Om du vill byta till 24-timmarsklocka aktiverar du Använd 24-timmarsklocka.
    • Valfritt: Om du vill ha högre precision eller om du använder ett virtuellt privat nätverk kan du använda wifi- eller datanätverk på Chromebook-enheten för att hitta din plats. Välj Tidszon  följt av Ange automatiskt följt av nedåtpil  följt av Fastställ platsen utifrån wifi eller mobilnätverk​.

Hitta din kalender

1. Logga in på Chromebook.
  2. Öppna kalendern genom att välja datumet längst ned till höger.
Tips! Du kan göra följande i kalendern på Chromebook:
  • Visa framtida händelser
  • Gå med i ett digitalt möte

Så hittar Chromebook din plats

På Chromebook används IP-adressen för att hitta din ungefärliga plats. Informationen skickas till Googles platstjänster för beräkning av tidszonen. Om du väljer Fastställ platsen utifrån wifi eller mobilnätverk skickar Chromebook även information om wifi- eller datanätverk i närheten (om du har ett dataabonnemang på din Chromebook). Informationen hjälper Chromebook-enheten att hitta din plats med högre precision.