De datum en tijd instellen

De tijd op je Chromebook wordt automatisch ingesteld als je bent verbonden met internet.

Volg onderstaande stappen om je voorkeuren voor datum en tijd te wijzigen:

1. Log in op je Chromebook.
  2. Selecteer rechtsonder de tijd.
  3. Selecteer Instellingen .
  4. Scroll omlaag en selecteer Geavanceerd.
  5. In het gedeelte 'Datum en tijd' kun je het volgende doen:
    • Als je je tijdzone handmatig wilt kiezen, selecteer je Tijdzone  en dan Kiezen uit lijst  en dan pijl-omlaag .
    • Schakel 24-uurs klok gebruiken in om over te schakelen naar een 24-uurs klok.
    • Optioneel: Voor meer nauwkeurigheid of als je een Virtual Private Network (VPN) gebruikt, kun je je Chromebook de locatie laten vinden via het wifi- of gegevensnetwerk. Selecteer Tijdzone  en dan Automatisch instellen en dan pijl-omlaag  en dan Wifi of mobiele netwerken gebruiken om locatie te bepalen.

Hoe je Chromebook je locatie vindt

Je Chromebook gebruikt je IP-adres om je geschatte locatie te vinden. Je Chromebook stuurt die informatie naar Google-locatieservices om je tijdzone in te schatten. Als je 'Wifi of mobiele netwerken gebruiken om locatie te bepalen' kiest, stuurt je Chromebook ook informatie over wifi- of gegevensnetwerken in de buurt (als je voor je Chromebook een data-abonnement hebt). Met deze informatie kan je Chromebook je locatie nauwkeuriger vinden.