De datum en tijd instellen

De tijd op uw Chromebook wordt automatisch ingesteld wanneer u bent verbonden met internet.

Volg onderstaande stappen om uw voorkeuren voor datum en tijd te wijzigen:

1. Log in op uw Chromebook.
  2. Klik op uw accountfoto.
  3. Klik op 'Instellingen' Instellingen.
  4. Scrol omlaag en klik op Geavanceerd.
  5. In het gedeelte 'Datum en tijd':
    • Als u handmatig uw tijdzone wilt selecteren, klikt u op Tijdzone en vervolgens Kiezen uit lijst en vervolgens pijl-omlaag.
    • Schakel 24-uurs klok gebruiken in om over te schakelen naar een 24-uurs klok.
    • Optioneel: Voor meer nauwkeurigheid of als u een Virtual Private Network (VPN) gebruikt, kunt u uw Chromebook de locatie laten vinden via het wifi- of gegevensnetwerk. Klik op Tijdzone en vervolgens Automatisch instellen en vervolgens pijl-omlaag en vervolgens Automatisch instellen op basis van uw nauwkeurige locatie.

Hoe uw Chromebook uw locatie vindt

Uw Chromebook gebruikt uw IP-adres om uw geschatte locatie te vinden. Uw Chromebook verzendt die informatie naar Google-locatieservices om uw tijdzone in te schatten. Als u 'Automatisch instellen op basis van uw nauwkeurige locatie' kiest, verzendt uw Chromebook ook informatie over wifi- en gegevensnetwerken in uw omgeving (als u voor uw Chromebook een data-abonnement heeft). Met deze informatie kan uw Chromebook uw locatie nauwkeuriger vinden.

Mel is Chromebook-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.