Öppna och redigera foton

På Chromebook kan du öppna sparade foton och göra enkla ändringar i dem.

Öppna ett foto i bildredigeringsappen

1. Logga in på Chromebook.
  2. Välj översikten i skärmens ena hörn följt av uppåtpilen .
  3. Välj Filer .
  4. Hitta det foto du vill öppna. Det kan ha sparats i:
    • Kamera
    • Nedladdningar
    • Min enhet
  5. Dubbelklicka på fotot.

Redigera, radera eller skriva ut foton

1. Välj fotot som du vill redigera.
    • Tips! I appen Kamera kan du välja det senaste fotot eller den senaste videon nere till höger.
  2. Välj ett alternativ:
    • Byta namn på ett foto: Välj filnamnet uppe till vänster. Spara det nya namnet genom att trycka på Retur.
    • Beskära eller rotera ett foto: Välj Beskär och rotera högst upp.
    • Ändra ett fotos bredd och höjd: Välj Skalförändra högst upp.
    • Justera kontrast eller ljusstyrka: Välj Ljusfilter högst upp.
    • Ångra eller göra om ändringar: Välj Ångra eller Gör om .
    • Radera ett foto: Välj Radera högst upp.
    • Skriva ut ett foto: Välj Mer uppe till höger följt av Skriv ut.
Tips! Mer avancerade ändringar kan du göra med en app som Google Foto, Pixlr Editor eller Sumo Paint.