Öppna och redigera foton

På Chromebook kan du öppna sparade foton och göra enkla ändringar i dem.

Öppna ett foto i bildredigeringsappen

1. Logga in på Chromebook.
  2. Klicka på översikten Översikt i hörnet på skärmen och sedan uppåtpilen Uppåtpil.
  3. Klicka på Filer Appen Filer.
  4. Hitta det foto du vill öppna. Det kan ha sparats i Min enhet eller Nedladdningar.
  5. Dubbelklicka på fotot.

Redigera foton

Klicka på Redigera Redigera för att visa en lista med redigeringsverktyg som du kan göra enkla ändringar i foton med.

• Byta namn på ett foto: Klicka på filnamnet uppe till vänster. Tryck på Retur för att spara det nya namnet.
  • Justera ljusstyrkan och kontrasten automatiskt: Klicka på Åtgärda automatiskt Auto-fix.
  • Justera ljusstyrkan och kontrasten själv: Klicka på Ljusstyrka Brightness.
  • Beskära ett foto så att det får en annan storlek: Klicka på Beskär Beskär.
  • Ändra storlek på ett foto: Klicka på Ändra storlek Ändra storlek.
  • Rotera ett foto: Klicka på Rotera åt vänster Rotate left eller Rotera åt höger Rotate right.
  • Ångra eller göra om något du har ändrat i ett foto: Klicka på Ångra Ångra eller Gör om Gör om.

Mer avancerade ändringar kan du göra med appar som Google Foto, Pixlr Editor och Sumo Paint.

Visa, skriva ut och radera foton

• Visa foton som stora miniatyrer: Klicka på Miniatyrvy Miniatyrvy.
  • Visa ett foto i taget: Klicka på Bildvy Slide view.
  • Visa foton i ett bildspel: Klicka på Bildvisning Slideshow.
  • Skriva ut ett foto: Öppna fotot och klicka på Skriv ut Skriv ut.
  • Radera ett foto: Öppna fotot och klicka på Radera Ta bort.