Öppna och redigera foton

På Chromebook kan du öppna sparade foton och göra enkla ändringar i dem.

Öppna ett foto i bildredigeringsappen

1. Logga in på Chromebook.
  2. Klicka på översikten Översikt i hörnet på skärmen följt av uppåtpilen .
  3. Klicka på Filer Appen Filer.
  4. Hitta det foto du vill öppna. Det kan ha sparats i Min enhet eller Nedladdningar.
  5. Dubbelklicka på fotot.

Redigera foton

Klicka på Redigera Redigera för att visa en lista med redigeringsverktyg som du kan göra enkla ändringar i foton med.

• Byta namn på ett foto: Klicka på filnamnet uppe till vänster. Tryck på Retur för att spara det nya namnet.
  • Justera ljusstyrkan och kontrasten automatiskt: Klicka på Åtgärda automatiskt Auto-fix.
  • Justera ljusstyrkan och kontrasten själv: Klicka på Ljusstyrka Brightness.
  • Beskära ett foto så att det får en annan storlek: Klicka på Beskär Beskär.
  • Ändra storlek på ett foto: Klicka på Ändra storlek Ändra storlek.
  • Rotera ett foto: Klicka på Rotera åt vänster Rotate left eller Rotera åt höger Rotate right.
  • Ångra eller göra om något du har ändrat i ett foto: Klicka på Ångra Undo eller Gör om Redo.

Mer avancerade ändringar kan du göra med appar som Google Foto, Pixlr Editor och Sumo Paint.

Visa, skriva ut och radera foton

• Visa foton som stora miniatyrer: Klicka på Miniatyrvy Miniatyrvy.
  • Visa ett foto i taget: Klicka på Bildvy Slide view.
  • Visa foton i ett bildspel: Klicka på Bildvisning Slideshow.
  • Skriva ut ett foto: Öppna fotot och klicka på Skriv ut Skriv ut.
  • Radera ett foto: Öppna fotot och klicka på Radera Ta bort.