Öppna och redigera foton

På Chromebook kan du öppna sparade foton och göra enkla ändringar i dem.

Öppna ett foto eller en video med appen Galleri

1. Logga in på Chromebook.
  2. Välj Appstartaren i skärmens ena hörn.
  3. Öppna Filer .
  4. Leta upp fotot eller videoklippet som du vill öppna. Det kan ha sparats i:
    • Kamera
    • Nedladdningar
    • Min enhet.
  5. Dubbelklicka på fotot eller videon.

Redigera, radera eller skriva ut foton

1. Välj fotot som du vill redigera.
    • Nere till höger i appen Kamera kan du välja det senaste fotot eller den senaste videon.
  2. Välj ett alternativ:
    • Byta namn på ett foto: Välj filnamnet uppe till vänster. Spara det nya namnet genom att trycka på Retur.
    • Beskära eller rotera ett foto: Välj Beskär och rotera högst upp.
    • Ändra ett fotos bredd och höjd: Välj Skalförändra högst upp.
    • Justera kontrast eller ljusstyrka: Välj Ljusfilter högst upp.
    • Ångra eller göra om ändringar: Välj Ångra eller Gör om .
    • Radera ett foto: Välj Radera högst upp.
    • Skriva ut ett foto: Välj Mer uppe till höger följt av Skriv ut.
Tips! Om du vill redigera videon väljer du Redigera i Foto uppe till höger för att öppna den i appen Foto. Det går inte att redigera WebM-videofiltyper med Google Foto. Om du vill fortsätta redigera fotot med mer avancerade funktioner väljer du Fler verktyg i Foto till höger.
Sök
Rensa sökning
Stäng sökrutan
Huvudmeny
true
Sök i hjälpcentret