Foto's openen en bewerken

Je kunt opgeslagen foto's op je Chromebook openen en algemene bewerkingen doorvoeren.

Een foto openen met de afbeeldingseditor

1. Log in op je Chromebook.
  2. Selecteer in de hoek van het scherm de Launcher  en dan pijl-omhoog .
  3. Selecteer Bestanden .
  4. Zoek de foto die je wilt openen. De foto kan zijn opgeslagen in:
    • Camera
    • Downloads
    • Mijn Drive
  5. Dubbelklik op de foto.

Je foto's bewerken, verwijderen of afdrukken

1. Selecteer de foto die je wilt bewerken.
    • Tip: Je kunt in de Camera-app  rechtsonder je meest recente foto of video selecteren.
  2. Kies een optie:
    • De naam van een foto wijzigen: Selecteer linksboven de bestandsnaam. Druk op Enter om de nieuwe naam op te slaan.
    • Je foto bijsnijden of draaien: Selecteer bovenaan de pagina de optie Bijsnijden en draaien .
    • De breedte en hoogte van je foto wijzigen: Selecteer bovenaan Schaal aanpassen .
    • Contrast en helderheid aanpassen: Selecteer bovenaan Belichtingsfilters .
    • Wijzigingen ongedaan maken of opnieuw uitvoeren: Selecteer Ongedaan maken  of Opnieuw .
    • Een foto verwijderen: Selecteer bovenaan Verwijderen .
    • Een foto afdrukken: Selecteer rechtsboven Meer  en dan Afdrukken.
Tip: Als je geavanceerdere fotobewerkingen wilt doorvoeren, kun je ook een app zoals Google Foto's, Pixlr Editor of Sumo Paint gebruiken.