Foto's openen en bewerken

U kunt opgeslagen foto's op uw Chromebook openen en algemene bewerkingen doorvoeren.

Een foto openen met de afbeeldingseditor

1. Log in op uw Chromebook.
  2. Klik in de hoek van het scherm op Launcher Launcher en dan pijl-omhoog Pijl-omhoog.
  3. Klik op Bestanden Pictogram van de Bestanden-app.
  4. Zoek de foto die u wilt openen. Deze is mogelijk opgeslagen in 'Mijn Drive' of 'Downloads'.
  5. Dubbelklik op de foto.

Uw foto's bewerken

Klik op Bewerken Bewerken om een lijst met bewerkingstools weer te geven waarmee u algemene fotobewerkingen kunt uitvoeren.

• De naam van een foto wijzigen: Klik in de rechterbovenhoek op de bestandsnaam. Typ een naam en druk op Enter om de nieuwe naam op te slaan.
  • De helderheid en het contrast automatisch aanpassen: Klik op Autocorrectie Autocorrectie.
  • Zelf de helderheid en het contrast aanpassen: Klik op Helderheid Helderheid.
  • Uw foto bijsnijden tot een ander formaat: Klik op Bijsnijden Bijsnijden.
  • Het formaat van de foto aanpassen: Klik op Formaat aanpassen Formaat aanpassen.
  • Uw foto draaien: Klik op Linksom draaien Linksom draaien of Rechtsom draaien Rechtsom draaien.
  • Wijzigingen in uw foto ongedaan maken of opnieuw uitvoeren: Klik op Ongedaan maken Ongedaan maken of Opnieuw uitvoeren Opnieuw.

Als u geavanceerdere fotobewerkingen wilt doorvoeren, kunt u ook een app zoals Google Foto's, Pixlr Editor of Sumo Paint gebruiken.

Foto's bekijken, afdrukken of verwijderen

• Uw foto's bekijken als grote miniaturen: klik op Miniatuurweergave Miniatuurweergave.
  • Eén voor één door uw foto's scrollen: klik op Diaweergave Diaweergave.
  • Uw foto's bekijken als diavoorstelling: klik op Diavoorstelling Diavoorstelling.
  • Een foto afdrukken: open de foto en klik op Afdrukken Afdrukken.
  • Een foto verwijderen: open de foto en klik op Verwijderen Verwijderen.