Chromebookin käyttö Wi-Fi-hotspotina

Voit käyttää Chromebookia Wi-Fi-hotspotina, jos haluat yhdistää muita laitteita internetiin.

Mitä tarvitset

Jos haluat laittaa hotspotin päälle, Chromebookilla täytyy olla

• mobiiliverkko-ominaisuus
  • Wi-Fi-piirisarja ja modeemin laiteohjelmisto, joita tuetaan (varmista että laitteen hotspot on otettu käyttöön)
  • mobiilidatapaketti ja tilaus puhelimen käyttämiseksi modeemina.

Vinkkejä:

• Kaikki mobiilioperaattorit eivät tue tätä ominaisuutta.
  • VPN ei vaikuta dataan, jota lähetetään mobiilioperaattorilta asiakkaalle.

Chromebook-hotspotin käyttöönotto

1. Valitse kellonaika oikeasta alareunasta.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse "Verkko"-kohdasta Hotspot.
  4. Valitse "Hotspotin nimi" ‑kohdan oikealta puolelta Määritä.
  5. Lisää haluamasi hotspotin nimi ja salasana.
    • Hotspotin nimi ei voi olla tyhjä eikä yli 32 merkkiä.
  6. Valitse Tallenna.

Chromebook-hotspotin laittaminen päälle tai pois päältä

Tärkeää: Jos hotspot on päällä, verkkoon yhdistettävät laitteet käyttävät mobiilidataa ja Chromebookin akun varausta kuluu enemmän.

Näin voit laittaa Chromebook-hotspotin päälle tai pois päältä:

1. Valitse kellonaika oikeasta alareunasta.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Laita "Verkko"-kohdasta Hotspot päälle tai pois päältä.

Vinkkejä:

• Jos olet aiemmin laittanut hotspotin päälle, löydät hotspotin asetukset Pika-asetuksista.
  • Jos Hotspot-vaihtoehto löytyy, mutta et voi laittaa sitä päälle tai pois päältä, laite ei välttämättä tue hotspot-toimintoa.
  • Jos laite on yhdistetty mobiiliverkkoon, mutta Hotspot-vaihtoehtoa ei näy asetussivulla, laitteisto ei tue ominaisuutta.
    • Jos laite on yhdistetty mobiiliverkkoon, mutta Hotspot-vaihtoehtoa ole saatavilla, laitteisto ei tue Hotspot-ominaisuutta.

Hotspotin ylläpitäminen

1. Valitse kellonaika oikeasta alareunasta.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse "Verkko"-kohdasta Hotspot.
  4. Jos haluat päivittää hotspotin nimen, valitse Määritä.
  5. Voit myös tehdä näitä:
    • Laita hotspot pois päältä automaattisesti.
    • Selvitä yhdistettyjen laitteiden määrä.
    • Paranna yhteensopivuutta käyttämällä 2,4 GHz:n Wi-Fiä. Muussa tapauksessa ChromeOS:n kanssa on parempi käyttää 5 GHz:n taajuutta, jos paikalliset asetukset sallivat sen.

Vinkki: Jos laitat "Laita hotspot pois päältä automaattisesti" ‑asetuksen päälle, hotspot menee pois päältä, kun laitteet eivät ole siihen yhteydessä viiteen minuuttiin.