Je scanner instellen

Je kunt vanaf je Chromebook scannen met de meeste printers en scanners die verbinding hebben met wifi of een bedraad netwerk. Chromebooks bieden momenteel geen ondersteuning voor bluetooth-scannen. Check of je printer werkt met je Chromebook.

Verbinding maken met internet

Belangrijk: Zorg dat je Chromebook en scanner verbinding hebben met hetzelfde netwerk.

1. Zet de scanner aan.
  2. Verbind de scanner met het netwerk.
    • Lees de instructies van de fabrikant van de scanner voor meer informatie over hoe je je scanner verbindt met een netwerk.
  3. Zet de Chromebook aan als je dat nog niet hebt gedaan.
  4. Log in op je Chromebook.
  5. Verbind de Chromebook met hetzelfde netwerk als de scanner.

Meer informatie over verbinding maken met wifi.

Een document scannen

Belangrijk: Zorg dat je printer kan scannen.

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer linksonder Geavanceerd.
  4. Selecteer Scannen onder Printers en scanners om de scan-app te openen.
    • Optioneel: Als je de scan-app wilt vinden, open je de Launcher en voer je bovenaan in de zoekbalk Scan in.
  5. Selecteer rechts onder Scannen de pijl-omlaag om je scanner te vinden.
    • Onder Meer instellingen kun je het volgende wijzigen:
      • Je kleurmodus
      • Paginagrootte
      • Resolutie
      • Scanopties
  6. Selecteer Scannen om de scan te starten.

Tips:

Problemen met het instellen van scanners oplossen

De scanner kan geen verbinding maken met wifi

1. Zet je scanner of printer uit.
  2. Zet je scanner of printer aan.
  3. Probeer opnieuw verbinding te maken met wifi.

Tip: Als je scanner nog steeds geen verbinding maakt met wifi, neem je contact op met de fabrikant van de scanner.

Je hebt je scanner ingesteld, maar deze scant niet

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer onderaan Geavanceerd.
  4. Selecteer onder Afdrukken de optie Printers.
  5. Selecteer naast de naam van de printer Meer  en dan Bewerken.
  6. Controleer of alle printergegevens correct zijn.

Als alle printergegevens correct zijn, verwijder je de printer en voeg je deze opnieuw toe:

1. Selecteer naast de naam van de printer Meer  en dan Verwijderen.
  2. Stel de printer opnieuw in.

Tip: Als je nog steeds niet kunt afdrukken, moet je misschien de firmware van de printer updaten. Ga naar de website van de printerfabrikant voor meer informatie.