Använda skrivbordsknappen på Chromebook

Med skrivbordsnamn kan du

• hitta bland och alltid ha befintliga skrivbord tillgängliga
  • byta snabbt mellan skrivbord
  • få snabb åtkomst till organisering av skrivborden.

Skapa ett nytt skrivbord

1. Välj skrivbordsknappen på hyllan i Chromebook.
  2. Om du vill skapa ett nytt skrivbord väljer du Lägg till.
  3. Du kan antingen ange namnet på skrivbordet eller använda standardnamnet ”skrivbord #” där # är skrivbordets position.

Tips!

• Du kan byta namn på, ändra ordning på, stänga och sammanfoga skrivbord när du väljer skrivbordets namn och håller muspekaren över miniatyren.
  • Du hittar dina sparade skrivbord i skrivbordsmenyn under Har sparats till senare.

Visa eller dölja ett skrivbord

1. Visa eller dölj skrivbordets namn genom att högerklicka på hyllan eller skrivbordets namn.
  2. Välj Visa skrivbordets namn eller Dölj skrivbordets namn.

Tips! När hyllan är på sidan:

• Du hittar det fullständiga namnet för skrivbordet genom att hålla muspekaren över skrivbordets första bokstav.
  • För ett anpassat skrivbordsnamn visas den första bokstaven i skrivbordets namn.
  • För standardnamnet för skrivbord visas #(skrivbordets position) på skrivbordets namn.