Så här använder du Smart laddning

Du kan förlänga batteriets hälsa med Smart laddning på Chromebook.

Om Chromebook är fulladdad under längre tid minskar batterikapaciteten med tiden. För att hålla laddningsnivån under 100 % under en viss tid fördröjer Smart laddning att Chromebook laddas fullt.

Aktivera Smart laddning

Obs! Ibland kan enheten inte laddas fullt när Smart laddning är aktiverat.

Maskininlärning används för att analysera dagliga laddningsmönster och ladda Chromebook utifrån förutsägelser när du kopplar från. Chromebook är utformad för att laddas fullt innan du kopplar ur den.

Smart laddning aktiveras utifrån förutsägelser om hur du använder Chromebook under dagen. Om du kopplar ur enheten när den är fulladdad aktiveras inte Smart laddning.

Aktivera eller inaktivera Smart laddning

Om du vill att Chromebook alltid ska laddas fullt inaktiverar du Smart laddning.

1. Välj batteriet längst ned till höger på Chromebook.
  2. Välj Inställningar följt av Enhet följt av Batteri följt av Smart laddning.
  3. Aktivera eller inaktivera Smart laddning

Tips!

• En avisering visas när Smart laddning håller batteriladdningen på runt 80 % eller högre. Om du vill sluta använda Smart laddning tillfälligt och ladda Chromebook fullt väljer du Ladda fullt nu i aviseringen.
  • Smart laddning aktiveras automatiskt om det stöds av enheten och tillåts enligt administratörspolicyn.