Steam voor Chromebook (bèta) spelen

Je kunt Steam-games spelen als je de games rechtstreeks op je Chromebook installeert. Je kunt videogames kopen, downloaden en updaten via Steam, de app van derden van Valve Corporation.

Belangrijk: Er zijn een paar beperkingen, bekende bugs en prestatieproblemen die van invloed zijn op de beschikbaarheid van gameplay en titels, omdat Steam voor Chromebook (bèta) nog in ontwikkeling is.

Problemen met Steam voor Chromebook (bèta) checken of melden

Minimale hardwarevereisten

Steam is beschikbaar op bepaalde Chromebooks met:

• Minimaal een Intel i3- of Ryzen 3-CPU
  • 8 GB RAM of meer
  • 128 GB opslag of meer

De CPU- en RAM-gegevens vinden: Druk op Ctrl + Zoeken + Esc.

Opslaggegevens vinden: Selecteer Instellingen en dan Apparaat en dan Opslagbeheer.

Ondersteunde apparaten

De volgende Chromebook-apparaten voldoen aan de minimale hardwarevereisten voor Steam voor Chromebook (bèta). Je kunt een apparaat zoeken op fabrikant en model of op codenaam. Als je de apparaatcodenaam wilt vinden, gebruik je de sneltoets Ctrl + Zoeken + Esc op je Chromebook. Deze lijst met ondersteunde apparaten kan worden gewijzigd wanneer we Steam voor Chromebook (bèta) uitrollen naar aanvullende apparaten die voldoen aan de hardwarevereisten.

Fabrikant en model van apparaat

Codenaam

Acer Chromebook 514 (CB514-1W)

volta

Acer Chromebook 515 (CB515-1W)

volet

Acer Chromebook 516 GE (CBG516-1H)

osiris

Acer Chromebook CB514-3H/3HT

markarth

Acer Chromebook Plus 515 (CB515-2H, CB515-2HT)

omnigul

Acer Chromebook Plus 516 GE

calus

Acer Chromebook Spin 514 (CP514-3H, CP514-3HH, CP514-3WH)

dewatt

Acer Chromebook Spin 713 (CP713-3W)

voxel

Acer Chromebook Spin 714

kano

Acer Chromebook Vero 514

volmar

Asus Chromebook CM34 Flip

frostflow

Asus Chromebook CX34 Flip (CX3401)

mithrax

Asus Chromebook CX3402CBA

marasov

Asus Chromebook CX9 (CX9400)

drobit

Asus Chromebook Flip CX5 (CX5500)

delbin

Asus Chromebook Flip CX5 (CX5601)

felwinter

Asus Chromebook Plus CM34 Flip

frostflow

Asus Chromebook Vibe CX34 Flip (CX3401)

mithrax

Asus Chromebook Vibe CX55 Flip

delbin

Dell 5430 Chromebook

crota

Dell 5430 Chromebook 2-in-1

crota360

Framework Laptop Chromebook Edition

banshee

HP Chromebook 15,6 inch

yaviks

HP Chromebook x360 14 inch

gimble

HP Dragonfly Pro Chromebook

vell

HP Elite c640 14 inch G3 Chromebook

anahera

HP Elite c645 G2 Chromebook

nipperkin

HP Elite Dragonfly Chromebook

redrix

Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook 16

taniks

Lenovo 5i Chromebook 16”/IdeaPad 5i Chromebook 16

tarlo

Lenovo 5i-14 Chromebook

lindar

Lenovo Flex 5i Chromebook 14” / IdeaPad Flex 5i Chromebook 14"

taeko

Lenovo Slim 3i Chromebook Plus 14

pujjoteen15w

Lenovo ThinkPad C14 Gen 1 Chromebook

primus

Steam downloaden en installeren

Belangrijk: We raden je af Steam of Steam Link te installeren vanuit de Play Store, omdat dit prestatieproblemen kan veroorzaken.

Zo download je Steam rechtstreeks vanaf je Chromebook:

1. Selecteer de Launcher .
  2. Zoek naar Steam-installatieprogramma.
    • Als je Steam-installatieprogramma niet kunt vinden in de zoekresultaten, voldoet je apparaat niet aan de vereisten voor de bèta.
  3. Selecteer in het gedeelte Apps de optie Steam-installatieprogramma.

Je vindt ook installatie-instructies op store.steampowered.com/about.

In-game instellingen wijzigen om de prestaties te optimaliseren

Sommige games proberen hun prestatiegerelateerde instellingen automatisch te wijzigen op basis van de specificaties van je apparaat. Je kunt de in-game instellingen handmatig wijzigen om de prestaties verder te optimaliseren. Dit zijn de aanbevolen stappen:

• De gameresolutie verlagen: Vind een balans tussen speelbaarheid en visuele kwaliteit. Hierdoor werken apparaten met een schermresolutie hoger dan 1920 x 1080 soepel. Voor de schermresolutie ga je naar Instellingen en dan Apparaten en dan Schermen.
  • Andere vensters sluiten: Andere apps en websites kunnen bronnen op de achtergrond gebruiken. Sluit apps of websites op de achtergrond om ruimte vrij te maken op deze bronnen voor de game.
  • Verminder de grafische instellingen: Vind een balans tussen speelbaarheid en graphics. De instelling Gemiddeld of Laag is over het algemeen een goed begin.
Geschikte Steam-games

De onderstaande games hebben goed gepresteerd op basis van tests die zijn uitgevoerd op Chromebooks die voldoen aan de minimale hardwarevereisten. Deze lijst wordt regelmatig geüpdatet tijdens de looptijd van Steam voor Chromebook (bèta).

Naam van game

Naam van game

A Short Hike

Mirror's Edge™

Among Us

Montaro

Barotrauma

Neon Abyss

Biped

Neverwinter Nights: Enhanced Edition

Blasphemous

Noita

Blasphemous 2

Our Life: Beginnings & Always

BLEACH Brave Souls

Papers, Please

Bloons TD Battles 2

Penko Park

Braid

People Playground

Brick Rigs

Pikuniku

Brotato

Pilgrims

Buissons

Poly Bridge

Business Tour - Board Game with Online Multiplayer

Poly Bridge 2

CARRION

Portal 2

Cats Organized Neatly

PowerWash Simulator

Celeste

Rain on Your Parade

Cleo - a pirate's tale

Ravenfield

Cultist Simulator

Real Pool 3D - Poolians

Darkest Dungeon®

Realm of the Mad God Exalt

Dead Cells

Regency Solitaire

Dome Keeper

Return of the Obra Dinn

Don't Starve

RISK: Global Domination

Enter the Gungeon

Root

Fallout Shelter

Scoot Kaboom and the Tomb of Doom

Frog Detective 3: Corruption at Cowboy County

Sea of Stars

Graveyard Keeper

Shantae and the Seven Sirens

Half-Life 2

SHEEPO

Half-Life 2: Episode One

Slime Rancher

Halls of Torment

SPORE™

Haven Park

Starbound

Heroes® of Might & Magic® III - HD Edition

Stronghold Crusader HD

Hollow Knight

Stumble Guys

Hotline Miami

Swords & Souls: Neverseen

Human-powered spacecraft

Teacup

Idle Champions of the Forgotten Realms

Tetris® Effect: Connected

Into the Breach

The Adventures of Elena Temple: Definitive Edition

Iron Snout

The Battle of Polytopia

Island Saver

The Jackbox Party Pack 8

Jump King

The Sims™ 3

Katana ZERO

Total War: MEDIEVAL II – Definitive Edition

Kaze and the Wild Masks

Train Valley

Kingdom Rush - Tower Defense

ULTRAKILL

Kyle is Famous: Complete Edition

Universe Sandbox

La-Mulana

Vampire Survivors

La-Mulana 2

War Robots

Levelhead: Platformer Maker

We Were Here

Life is Strange 2

World of Goo

Lobotomy Corporation | Monster Management Simulation

WorldBox - God Simulator

Lords Mobile

Yu-Gi-Oh! Master Duel

Magic: The Gathering Arena

Bekende problemen met Steam voor Chromebook (bèta) oplossen

Gebruik de sneltoets Alt + Shift + I om feedback te geven over Steam en problemen te melden.

Game wordt in het verkeerde formaat of de verkeerde positie op het scherm getoond
Sommige games kunnen op het verkeerde formaat of in de verkeerde positie op het scherm worden weergegeven. Selecteer Volledig scherm om het probleem op te lossen.
Het bericht Vulkan-shaderverwerking
Voor sommige games wordt het bericht 'Vulkan-shaderverwerking' getoond. Je kunt dit overslaan en direct naar de game gaan, maar dit kan gevolgen hebben voor de gameplay. Je kunt dit probleem misschien zo oplossen:
  1. Ga naar de Steam-instellingen.
  2. Zet Achtergrondverwerking van Vulkan-shaders toestaan aan.

Tip: Als je 'Achtergrondverwerking van Vulkan-shaders toestaan' aanzet, kan dit van invloed zijn op de batterijduur.

Feedback sturen over Steam-games
In de bètafase raden we je aan games te proberen en feedback te geven over je ervaringen. Zo dien je feedback in of meld je bugs en problemen:
  • Druk op Alt + Shift + I.
  • Ga naar ProtonDB als je specifieke feedback wilt geven over games die je hebt gespeeld.