Redigera text med pekskärmen

Om din Chromebook har en aktiverad pekskärm kan du redigera text med fingrarna.

Vad du kan göra

• Flytta markören: Tryck på markören och dra den till önskad plats på texten.
  • Öppna åtgärdsmenyn: För att öppna åtgärdsmenyn där du kan välja Markera, Markera allt och Klistra in trycker du snabbt två gånger på ordet.
  • Markera ett ord: Tryck snabbt två gånger på ordet du vill markera i ett redigerbart dokument.
  • Markera flera ord: Tryck snabbt två gånger på det första ordet och dra sedan markören över texten tills alla önskade ord är markerade i ett redigerbart dokument.

Tips!

• Om du vill fokusera på texten flyttar du markören eller drar med fingret över den. Förstoraren öppnas.
  • Markera ett ord genom att svepa med fingret över det. Svep i motsatt riktning för att avmarkera ett tecken.
  • Om du vill öppna åtgärdsmenyn kan du även trycka länge på ordet utöver att trycka snabbt två gånger.
  • Förutom att trycka snabbt två gånger kan du även trycka länge på ett ord. Båda metoderna fungerar.
  • På grund av Google Dokuments anpassade användarupplevelse fungerar inte dessa tryckredigeringsinteraktioner i Dokument.