Hantera inställningarna för kameran och mikrofonen

Du kan skydda din integritet på ChromeOS genom att hantera åtkomsten till kameran och mikrofonen.

Integritetsinställningar

Hantera kameraåtkomst

Obs! Om Chromebook har en fysisk kamerabrytare högst upp eller på sidan av enheten kontrollerar du att den är på.

1. Välj klockan nere till höger.
  2. Välj Inställningar .
  3. Välj Integritet och säkerhet till vänster följt av Integritetsinställningar.
    • Aktivera Kameraåtkomst om du vill ge Chromebook kameraåtkomst.
      • Om du inaktiverar kameraåtkomst i integritetsinställningarna blockeras åtkomsten på alla nivåer och i alla tjänster.
    • Bevilja behörigheter till kameran: Välj de appar som du vill ge kameraåtkomst.
      • Välj önskad behörighet under Integritetsinställningar:
        • På: Om kameraåtkomst har aktiverats får appar och systemtjänster åtkomst till kameran. Om behörigheten är aktiverad kan webbläsaren Chrome och webbprogram tolka detta som Tillåt och Android-appar som Tillåts endast vid användning.
        • Av: Appar med den här behörigheten får inte åtkomst till kameran även om kameraåtkomst är aktiverad. Om behörigheten är inaktiverad kan den tolkas på följande sätt.
          • För webbläsaren Chrome eller webbprogram:
            • Fråga: Webbläsaren Chrome måste be om åtkomst till kameran varje gång den startas.
            • Blockera: Webbläsaren Chrome får inte åtkomst till kameran även om kameraåtkomst är aktiverad.
          • För Android-appar:
            • Fråga varje gång: Appar måste be om åtkomst till kameran varje gång de startas.
            • Nekad: Appar får inte åtkomst till kameran även om kameraåtkomst är aktiverad.

Tips!

• Appbehörigheterna i integritetsinställningarna för åtkomst till kameran synkroniseras med motsvarande behörigheter som du har beviljat i webbläsaren Chrome och via appbehörigheterna i Androids inställningscenter.
  • Du kan ändra kamerabehörigheterna för webbprogram i webbläsaren Chrome i själva webbläsaren eller i integritetsinställningarna. Om du vill ändra kamerabehörigheten i webbläsaren Chrome skriver du chrome://settings/content i adressfältet.
  • Om du aktiverar eller inaktiverar kameraåtkomst när du använder en webbsida eller en app och kameran inte verkar fungera kan du uppdatera webbsidan eller appen genom att följa anvisningarna på skärmen.
  • Om du vill ändra behörigheter för Android-appar måste du öppna Androids inställningscenter och välja Appstartaren bredvid appen du vill ändra kamerabehörigheter för.
Hantera mikrofonåtkomst

Obs! Om Chromebook har ett fysiskt mikrofonreglage kontrollerar du att det är på.

1. Välj klockan nere till höger på Chromebook följt av Inställningar .
  2. Välj Integritet och säkerhet till vänster följt av Integritetsinställningar.
    • Bevilja mikrofonåtkomst på Chromebook: Aktivera Mikrofonåtkomst.
      • Om du inaktiverar mikrofonåtkomst i integritetsinställningarna blockeras åtkomsten på alla nivåer och i alla tjänster.
    • Bevilja behörigheter till mikrofonen: Välj önskade appar.
      • Välj önskad behörighet under Integritetsinställningar:
        • På: Om mikrofonåtkomst har aktiverats får appar och systemtjänster åtkomst till mikrofonen. Om behörigheten är aktiverad kan webbläsaren Chrome och webbprogram tolka detta som Tillåt och Android-appar som Tillåts endast vid användning.
        • Av: Appar med den här behörigheten får inte åtkomst till mikrofonen även om mikrofonåtkomst är aktiverad. Om behörigheten är inaktiverad kan den tolkas på följande sätt.
          • För webbläsaren Chrome eller webbprogram:
            • Fråga: Webbläsaren Chrome måste be om åtkomst till mikrofonen varje gång den startas.
            • Blockera: Webbläsaren Chrome får inte åtkomst till mikrofonen även om mikrofonåtkomst är aktiverad.
          • För Android-appar:
            • Fråga varje gång: Appar måste be om åtkomst till mikrofonen varje gång de startas.
            • Nekad: Appar får inte åtkomst till mikrofonen även om mikrofonåtkomst är aktiverad. Åtkomsten blockeras alltid.

Tips!

• Appbehörigheterna i integritetsinställningarna för åtkomst till mikrofonen synkroniseras med motsvarande behörigheter som du har beviljat i webbläsaren Chrome och via appbehörigheterna i Androids inställningscenter.
  • Du kan ändra kamerabehörigheterna för webbprogram i webbläsaren Chrome i själva webbläsaren eller i integritetsinställningarna. Om du vill ändra kamerabehörigheten i webbläsaren Chrome skriver du chrome://settings/content i adressfältet.
  • Om du vill ändra behörigheter för Android-appar måste du öppna Androids inställningscenter och välja Appstartaren bredvid appen du vill ändra mikrofonbehörigheter för.