Administrer kamera- og mikrofoninnstillingene

For å ivareta personvernet ditt i ChromeOS kan du administrere tilgangen til kameraet og mikrofonen.

Personverninnstillinger

Administrer kameratilgangen

Viktig: Hvis Chromebooken har en fysisk kamerabryter øverst eller på siden av enheten, må du sørge for at den er slått på.

1. Velg klokkeslettet nederst til høyre.
  2. Velg Innstillinger .
  3. Til venstre velger du Personvern og sikkerhet og så Personverninnstillinger.
    • Slik gir du tilgang til kameraet på Chromebook: Slå på Kameratilgang.
      • Hvis du slår av kameratilgang for «Personverninnstillinger», blokkeres tilgangen på alle nivåer og tjenester.
    • Slik gir du tilgang til kameraet: Velg appene du vil gi kameratilgang.
      • Under «Personverninnstillinger» velger du tillatelsestypen du ønsker:
        • På: Hvis kameratilgang er slått på, har apper og systemtjenester tilgang til kameraet. Hvis tillatelsen er slått på, kan det hende at Chrome-nettleseren og nettapper oppfatter dette som «Tillat», og Android-apper kan oppfatte det som «Tillatt mens appen er i bruk».
        • Av: Apper med denne tillatelsen kan ikke bruke kameraet selv om kameratilgang er slått på. Hvis tillatelsen er slått av, kan det bli oppfattet slik:
          • For Chrome-nettleseren eller nettapper:
            • Spør: Chrome-nettleseren må be om tillatelse til å bruke kameraet hver gang den starter.
            • Blokker: Chrome-nettleseren har ikke tilgang til kameraet selv om kameratilgang er på.
          • For Android-apper:
            • Spør hver gang: Apper må be om tillatelse til å bruke kameraet hver gang de starter.
            • Avvist: Apper får ikke tilgang til kameraet selv om kameratilgang er slått på.

Tips:

• Apptillatelsene for kameratilgang i personverninnstillingene synkroniseres med de tilsvarende tillatelsene som er innvilget i Chrome-nettleseren og i apptillatelsene i Android-innstillingssenteret.
  • For nettapper i Chrome-nettleseren kan du endre kameratillatelsene enten i Chrome-nettleseren eller i personverninnstillingene. For å endre kameratillatelsen i Chrome-nettleseren, skriv inn chrome://settings/content i adressefeltet.
  • Hvis du slår kameratilgang på eller av når du bruker en nettside eller en app, og hvis kameraet ikke ser ut til å fungere, følger du veiledningen på skjermen for å laste inn nettsiden eller appen på nytt.
  • For å endre tillatelser for Android-apper må du gå til Android-innstillingssenteret: Ved siden av appen du vil endre kameratillatelser for, velger du Appoversikt .
Administrer mikrofontilgangen

Viktig: Hvis Chromebooken din har en fysisk mikrofonbryter, må du sørge for at den er slått på.

1. Nederst til høyre på Chromebooken velger du klokkeslettet og så Innstillinger .
  2. Til venstre velger du Personvern og sikkerhet og så Personverninnstillinger.
    • Slik gir du tilgang til mikrofonen på Chromebook: Slå på Mikrofontilgang.
      • Hvis du slår av mikrofontilgangen for «Personverninnstillinger», blokkeres tilgangen på alle nivåer og tjenester.
    • Slik gir du tilgang til mikrofonen: Velg appene du vil bruke.
      • Under «Personverninnstillinger» velger du tillatelsestypen du ønsker:
        • På: Hvis mikrofontilgang er slått på, har apper og systemtjenester tilgang til mikrofonen. Hvis tillatelsen er slått på, kan det hende at Chrome-nettleseren og nettapper oppfatter dette som «Tillat», og Android-apper kan oppfatte det som «Tillatt mens appen er i bruk».
        • Av: Apper med denne tillatelsen kan ikke bruke mikrofonen selv om mikrofontilgang er slått på. Hvis tillatelsen er slått av, kan det bli oppfattet slik:
          • For Chrome-nettleseren eller nettapper:
            • Spør: Chrome-nettleseren må be om tillatelse til å bruke mikrofonen hver gang den starter.
            • Blokker: Chrome-nettleseren har ikke tilgang til mikrofonen selv om mikrofontilgang er slått på.
          • For Android-apper:
            • Spør hver gang: Apper må be om tillatelse til å bruke mikrofonen hver gang de starter.
            • Avvist: Apper får ikke tilgang til mikrofonen selv om mikrofontilgang er slått på. Tilgangen blokkeres hele tiden.

Tips:

• Apptillatelsene for mikrofontilgang i personverninnstillingene synkroniseres med de tilsvarende tillatelsene som er innvilget i Chrome-nettleseren og i apptillatelsene i Android-innstillingssenteret.
  • For nettapper i Chrome-nettleseren kan du endre mikrofontillatelsene enten i Chrome-nettleseren eller i personverninnstillingene. For å endre mikrofontillatelsen i Chrome-nettleseren, skriv inn chrome://settings/content i adressefeltet.
  • For å endre tillatelser for Android-apper må du gå til Android-innstillingssenteret: Ved siden av appen du vil endre mikrofontillatelser for, velger du Appoversikt .