Je camera- en microfooninstellingen beheren

Je kunt de toegang tot je camera en microfoon beheren om je privacy te beschermen op ChromeOS.

Privacyopties

Je cameratoegang beheren

Belangrijk: Als je Chromebook aan de bovenkant of aan de zijkant een fysieke cameraschakelaar heeft, zorg je dat deze aanstaat.

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer links de optie Privacy en beveiliging en dan Privacyopties.
    • Cameratoegang geven op je Chromebook: Zet Cameratoegang aan.
      • Als je de cameratoegang uitzet via Privacyopties, wordt de toegang op alle niveaus en services geblokkeerd.
    • Rechten voor je camera geven: Selecteer de apps die je cameratoegang wilt geven.
      • Selecteer onder Privacyopties het gewenste type recht:
        • Aan: Als Cameratoegang aanstaat, hebben apps en systeemservices toegang tot je camera. Als dit recht aanstaat, kunnen de Chrome-browser en web-apps dit lezen als Sta toe en kunnen Android-apps dit lezen als Toegestaan tijdens gebruik.
        • Uit: Apps met dit recht hebben geen toegang tot je camera, ook niet als Cameratoegang aanstaat. Als het recht uitstaat, kan dit worden gelezen als:
          • Voor de Chrome-browser of web-apps:
            • Vragen: De Chrome-browser moet je elke keer dat de browser wordt gestart om toegang tot je camera vragen.
            • Blokkeren: De Chrome-browser heeft geen toegang tot je camera, zelfs niet als Cameratoegang aanstaat.
          • Voor Android-apps:
            • Altijd vragen: Apps moeten elke keer dat ze worden gestart om toegang tot je camera vragen.
            • Geweigerd: Apps hebben geen toegang tot je camera, zelfs niet als Cameratoegang aanstaat.

Tips:

• De app-rechten voor toegang tot je camera in Privacyopties komen overeen met de bijbehorende rechten die worden verleend in Chrome-browsers en de app-rechten in het Android-voorkeurscentrum.
  • Voor web-apps in de Chrome-browser kun je de camerarechten wijzigen in de Chrome-browser of via Privacyopties. Als je de camerarechten in de Chrome-browser wilt wijzigen, voer je in de adresbalk chrome://settings/content in.
  • Als je cameratoegang aan- of uitzet als je een webpagina of app gebruikt, en als de camera niet lijkt te werken, volg je de instructies op het scherm om de webpagina of app te vernieuwen.
  • Als je de rechten voor Android-apps wilt wijzigen, ga je naar het Android-voorkeurscentrum. Selecteer de Launcher naast de app waarvoor je de camerarechten wilt wijzigen.
Je microfoontoegang beheren

Belangrijk: Als je Chromebook een fysieke microfoonschakelaar heeft, zorg je dat deze aanstaat.

1. Selecteer rechtsonder op je Chromebook de tijd en dan Instellingen .
  2. Selecteer links de optie Privacy en beveiliging en dan Privacyopties.
    • Microfoontoegang instellen op Chromebook: Zet Microfoontoegang aan.
      • Als je Microfoontoegang uitzet via Privacyopties, wordt de toegang op alle niveaus en services geblokkeerd.
    • Rechten voor je microfoon verlenen: Selecteer de gewenste apps.
      • Selecteer onder Privacyopties het gewenste type recht:
        • Aan: Als Microfoontoegang aanstaat, hebben apps en systeemservices toegang tot je microfoon. Als dit recht aanstaat, kunnen de Chrome-browser en web-apps dit lezen als Sta toe en kunnen Android-apps dit lezen als Toegestaan tijdens gebruik.
        • Uit: Apps met dit recht hebben geen toegang tot je microfoon, zelfs niet als Microfoontoegang aanstaat. Als het recht uitstaat, kan dit worden gelezen als:
          • Voor de Chrome-browser of web-apps:
            • Vragen: Voor toegang tot je microfoon moet de Chrome-browser elke keer dat die wordt gestart om toestemming vragen.
            • Blokkeren: De Chrome-browser heeft geen toegang tot je microfoon, zelfs niet als Microfoontoegang aanstaat.
          • Voor Android-apps:
            • Altijd vragen: Voor toegang tot je microfoon moeten apps elke keer dat ze worden gestart om toestemming vragen.
            • Geweigerd: Apps hebben geen toegang tot je microfoon, zelfs niet als Microfoontoegang aanstaat. De toegang wordt altijd geblokkeerd.

Tips:

• De app-rechten voor toegang tot je microfoon in Privacyopties komen overeen met de bijbehorende rechten die worden verleend in Chrome-browsers en de app-rechten in het Android-voorkeurscentrum.
  • Voor web-apps in de Chrome-browser kun je de microfoonrechten wijzigen in de Chrome-browser of via Privacyopties. Als je de microfoonrechten in de Chrome-browser wilt wijzigen, voer je in de adresbalk chrome://settings/content in.
  • Als je de rechten voor Android-apps wilt wijzigen, ga je naar het Android-voorkeurscentrum. Selecteer de Launcher naast de app waarvoor je de microfoonrechten wilt wijzigen.