Kameran ja mikrofonin asetukset

Voit suojata yksityisyyttäsi ChromeOS:ssä muokkaamalla pääsyä kameraan ja mikrofoniin.

Yksityisyysasetukset

Kameran pääsyoikeuksien muuttaminen

Tärkeää: Jos Chromebookin päällä tai sivussa on fyysinen kamerakytkin, varmista, että se on päällä.

1. Valitse kellonaika oikeasta alareunasta.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse vasemmalta Yksityisyys ja turvallisuus ja sitten Yksityisyysasetukset.
    • Kameraan pääsyn antaminen Chromebookilla: Laita Pääsy kameraan päälle.
      • Jos estät kameran käytön yksityisyysasetuksista, pääsy estetään kaikilla tasoilla ja palveluissa.
    • Kameran lupien antaminen: Valitse sovellukset, joille haluat antaa pääsyn kameraan.
      • Valitse Yksityisyysasetukset-kohdasta haluamasi lupatyyppi:
        • Päällä: Jos kameran käyttö on sallittu, sovellukset ja järjestelmäpalvelut voivat käyttää kameraa. Jos lupa on päällä, Chrome-selain ja verkkosovellukset voivat lukea tämän muodossa "Salli" ja Android-sovellukset voivat lukea sen muodossa "Sallittu käytön aikana".
        • Pois päältä: Sovellukset, joilla on tämä lupa, eivät voi käyttää kameraa, vaikka pääsy kameraan olisi päällä. Jos lupa ei ole päällä, URL-osoite voi näkyä seuraavasti:
          • Chrome-selaimissa tai ‑verkkosovelluksissa:
            • Kysy: Chrome-selaimen on pyydettävä lupaasi, jotta se voi käyttää kameraa aina sovelluksen käynnistämisen yhteydessä.
            • Estä: Chrome-selain ei voi käyttää kameraa, vaikka pääsy kameraan olisi päällä.
          • Android-sovelluksissa:
            • Kysy aina: Sovellusten täytyy pyytää lupaasi päästäkseen kameraan aina, kun ne käynnistetään.
            • Estetty: Sovellukset eivät voi käyttää kameraa, vaikka pääsy kameraan olisi päällä.

Vinkkejä:

• Yksityisyysasetuksissa olevat kameran pääsyn sovellusluvat on synkronoitu vastaavien Chrome-selaimessa annettujen lupien kanssa ja Androidin Asetukset-sovelluksen sovellusluvissa.
  • Chrome-selaimen verkkosovelluksissa voit muuttaa kameran lupia joko Chrome-selaimissa tai yksityisyysasetuksissa. Jos haluat muuttaa kameran lupia Chrome-selaimessa, kirjoita osoitepalkkiin chrome://settings/content.
  • Jos laitat kameraan pääsyn päälle tai pois päältä käyttäessäsi verkkosivua tai sovellusta, ja jos kamera ei näytä toimivan, päivitä verkkosivu tai sovellus näytön ohjeiden mukaan.
  • Jos haluat muuttaa Android-sovellusten lupia, siirry Androidin Asetukset-sovellus. Valitse Käynnistysohjelma sen sovelluksen vierestä, jonka kameralupia haluat muuttaa.
Mikrofonin pääsyoikeuksien muuttaminen

Tärkeää: Jos Chromebookissa on fyysinen mikrofonikytkin, varmista, että se on päällä.

1. Valitse kellonaika Chromebookin oikeasta alareunasta ja sitten Asetukset .
  2. Valitse vasemmalta Yksityisyys ja turvallisuus ja sitten Yksityisyysasetukset.
    • Mikrofoniin pääsyn antaminen Chromebookilla: Laita Pääsy mikrofoniin päälle.
      • Jos estät mikrofonin käytön yksityisyysasetuksista, pääsy estetään kaikilla tasoilla ja palveluissa.
    • Mikrofonin lupien myöntäminen: Valitse haluamasi sovellukset.
      • Valitse Yksityisyysasetukset-kohdasta haluamasi lupatyyppi:
        • Päällä: Jos pääsy mikrofoniin on myönnetty, sovellukset ja järjestelmäpalvelut voivat käyttää kameraa. Jos lupa on päällä, Chrome-selain ja verkkosovellukset voivat lukea tämän muodossa "Salli" ja Android-sovellukset voivat lukea sen muodossa "Sallittu käytön aikana".
        • Pois päältä: Sovellukset, joilla on tämä lupa, eivät voi käyttää mikrofonia, vaikka pääsy mikrofoniin olisi päällä. Jos lupa ei ole päällä, URL-osoite voi näkyä seuraavasti:
          • Chrome-selaimissa tai ‑verkkosovelluksissa:
            • Kysy: Chrome-selaimen on pyydettävä lupaasi, jotta se voi käyttää mikrofonia aina sovelluksen käynnistämisen yhteydessä.
            • Estä: Chrome-selain ei voi käyttää mikrofonia, vaikka pääsy kameraan olisi päällä.
          • Android-sovelluksissa:
            • Kysy aina: Sovellusten täytyy pyytää lupaa päästäkseen mikrofoniin aina, kun ne käynnistetään.
            • Estetty: Sovellukset eivät voi käyttää mikrofonia, vaikka pääsy mikrofoniin olisi päällä. Pääsy estetään aina.

Vinkkejä:

• Yksityisyysasetuksissa olevat mikrofonin pääsyn sovellusluvat on synkronoitu vastaavien Chrome-selaimessa annettujen lupien kanssa ja Androidin asetuskeskuksen sovellusluvissa.
  • Chrome-selaimen verkkosovelluksissa voit muuttaa kameran lupia joko Chrome-selaimissa tai yksityisyysasetuksissa. Jos haluat muuttaa kameran lupia Chrome-selaimessa, kirjoita osoitepalkkiin chrome://settings/content.
  • Jos haluat muuttaa Android-sovellusten lupia, siirry Androidin asetuskeskukseen. Valitse Käynnistysohjelma sen sovelluksen vierestä, jonka mikrofonilupia haluat muuttaa.