Administrer dine kamera- og mikrofonindstillinger

Du kan beskytte dit privatliv i ChromeOS ved at administrere adgangen til dit kamera og din mikrofon.

Privatlivsindstillinger

Administrer din kameraadgang

Vigtigt! Hvis din Chromebook har en fysisk kamerakontakt øverst eller på siden af enheden, skal du sørge for, at den er tændt.

1. Vælg klokkeslættet nederst til højre.
  2. Vælg Indstillinger .
  3. I venstre side skal du vælge Privatliv og sikkerhed og derefter Privatlivsindstillinger.
    • Sådan giver du adgang til kameraet på din Chromebook: Aktivér Kameraadgang.
      • Hvis du deaktiverer kameraadgang under "Privatlivsindstillinger", blokeres adgangen på alle niveauer og i alle tjenester.
    • Sådan giver du tilladelser til dit kamera: Vælg de apps, du vil give kameraadgang.
      • Vælg den type tilladelse, du vil have, under "Privatlivsindstillinger":
        • Til: Hvis kameraadgang er aktiveret, kan apps og systemtjenester få adgang til dit kamera. Hvis tilladelsen er aktiveret, læser Chrome-browseren og -webapps muligvis dette som "Tillad", mens Android-apps kan læse dette som "Tilladt – under brug".
        • Fra: Apps med denne tilladelse kan ikke få adgang til dit kamera, selvom kameraadgang er aktiveret. Hvis tilladelsen er deaktiveret, kan det læses som:
          • I Chrome-browseren eller -webapps:
            • Spørg: For at få adgang til dit kamera, hver gang den startes, skal Chrome-browseren bede om din tilladelse.
            • Bloker: Chrome-browseren kan ikke få adgang til dit kamera, selvom kameraadgang er aktiveret.
          • I Android-apps:
            • Spørg hver gang: For at få adgang til dit kamera, hver gang den startes, skal apps bede om din tilladelse.
            • Afvist: Apps kan ikke få adgang til dit kamera, selvom kameraadgang er aktiveret.

Tips!

• De apptilladelser, der anvendes til at få adgang til dit kamera i privatlivsindstillingerne, stemmer overens med de tilsvarende tilladelser i Chrome-browsere og i Apptilladelser i Android Preference Center.
  • I webapps i Chrome-browseren kan du ændre kameratilladelser enten i Chrome-browsere eller under Privatlivsindstillinger. Du kan ændre kameratilladelsen i Chrome-browseren ved at angive chrome://settings/content i adresselinjen.
  • Hvis du slår kameraadgang til eller fra, når du bruger en webside eller en app, og hvis kameraet tilsyneladende ikke fungerer, kan du følge vejledningen på skærmen for at opdatere websiden eller appen.
  • Hvis du vil ændre tilladelser for Android-apps, kan du gå til Android Preference Center: Vælg applisten ud for den app, du vil ændre kameratilladelser for.
Administrer din mikrofonadgang

Vigtigt! Hvis din Chromebook har en fysisk mikrofonkontakt, skal du sørge for, at den er tændt.

1. Nederst til højre på din Chromebook skal du vælge klokkeslættet og derefter Indstillinger .
  2. I venstre side skal du vælge Privatliv og sikkerhed og derefter Privatlivsindstillinger.
    • Sådan indstiller du adgang til mikrofonen på Chromebook: Aktivér Mikrofonadgang.
      • Hvis du deaktiverer mikrofonadgang under "Privatlivsindstillinger", blokeres adgangen på alle niveauer og i alle tjenester.
    • Sådan giver du tilladelser til din mikrofon: Vælg de apps, du vil have.
      • Vælg den type tilladelse, du vil have, under "Privatlivsindstillinger":
        • Til: Hvis mikrofonadgang er aktiveret, kan apps og systemtjenester få adgang til din mikrofon. Hvis tilladelsen er aktiveret, læser Chrome-browseren og -webapps muligvis dette som "Tillad", mens Android-apps kan læse dette som "Tilladt – under brug".
        • Fra: Apps med denne tilladelse kan ikke få adgang til din mikrofon, selvom mikrofonadgang er aktiveret. Hvis tilladelsen er deaktiveret, kan det læses som:
          • I Chrome-browseren eller -webapps:
            • Spørg: For at få adgang til din mikrofon, hver gang den startes, skal Chrome-browseren bede om tilladelse.
            • Bloker: Chrome-browseren kan ikke få adgang til din mikrofon, selvom mikrofonadgang er aktiveret.
          • I Android-apps:
            • Spørg hver gang: For at få adgang til din mikrofon, hver gang den startes, skal apps bede om din tilladelse.
            • Afvist: Apps kan ikke få adgang til din mikrofon, selvom mikrofonadgang er aktiveret. Adgang blokeres altid.

Tips!

• De apptilladelser, der anvendes til at få adgang til din mikrofon i privatlivsindstillingerne, stemmer overens med de tilsvarende tilladelser i Chrome-browsere og i Apptilladelser i Android Preference Center.
  • I webapps i Chrome-browseren kan du ændre mikrofontilladelser enten i Chrome-browsere eller under Privatlivsindstillinger. Du kan ændre mikrofontilladelsen i Chrome-browseren ved at angive chrome://settings/content i adresselinjen.
  • Hvis du vil ændre tilladelser for Android-apps, kan du gå til Android Preference Center: Vælg applisten ud for den app, du vil ændre mikrofontilladelser for.

Relaterede ressourcer