Ändra bakgrund och skärmsläckare

Du kan anpassa Chromebook med en skrivbordsbakgrund.

Obs! Om du använder Chromebook på jobbet eller i skolan kan det hända att administratören inte tillåter att du ändrar bakgrunden. Om det inte går att ändra bakgrunden kan du kontakta administratören och be om hjälp.

Välja en bakgrund

1. Högerklicka på skrivbordet.
  2. Välj Ställ in bakgrund och stil.
  3. Välj Bakgrund.
  4. Välj en bild att ha som bakgrund. Du kan även ställa in att bakgrunden ska ändras (uppdateras) varje dag.
    • Välj Sken om du vill välja en bakgrund med ljust eller mörkt tema.
    • Välj Mina bilder om du vill använda en anpassad bakgrund med en bild som du laddat ned till din Chromebook.
    • Välj Google Foto om du vill använda ett personligt foto som du har sparat i Google Foto.

Tips!

• Om du väljer en bild från ett delat album kan andra fortfarande lägga till eller redigera foton i albumet medan albumet används för bakgrunder.
  • Du kan även använda bakgrunder som ändras för att matcha tiden med Chromebook Plus. Läs mer om Chromebook Plus.
Skapa din egen bakgrund med AI

Obs! Den här funktionen är för närvarande bara tillgänglig på Chromebook Plus.

Du kan skapa egna bakgrunder för Chromebook med hjälp av AI.

1. Högerklicka på startskärmen på Chromebook.
  2. Välj Ställ in bakgrund och stil följt av Bakgrund.
  3. Välj Skapa med AI under Endast för Chromebook Plus.
  4. Välj ett tema.
  5. Klicka på de understrukna orden för att ändra inställningen.
  6. Välj något av följande:
    • Inspirera mig: Generera slumpmässiga alternativ.
    • Skapa: Använd dina val.

Tips! De senast använda bilderna visas i rummet Skapa med AI.

Anpassa bakgrundens accentfunktioner
Du kan skapa unika teman för enheten genom att anpassa accentfärgerna så att de matchar bakgrunden. Accentfärgerna anpassas även till det ljusa och mörka läget.
  1. Högerklicka på skrivbordet.
  2. Välj Ställ in bakgrund och stil.
  3. Aktivera eller inaktivera Använd färguppsättningar som matchar din bakgrund under Accentfärger.
  4. Välj ett färgschema.
Använda samma bakgrund på flera Chromebooks
  1. Välj klockan nere till höger.
  2. Välj Inställningar .
  3. Välj Synk och Googles tjänster i avsnittet Konton.
  4. Välj Hantera det du vill synkronisera.
  5. Välj vad som ska synkroniseras. Aktivera Synkronisera allt om du vill använda samma inställningar (inklusive bakgrunden) på varje Chromebook du loggar in på.
Ändra skärmsläckare
Obs! Skol- och jobbkonton har inte åtkomst till skärmsläckaren.
  1. Högerklicka på skrivbordet.
  2. Välj Ställ in bakgrund och stil.
  3. Välj Skärmsläckare.
  4. Aktivera skärmsläckaren med reglaget till höger.
  5. Under Animation för skärmsläckaren väljer du För vinden eller Med strömmen för att visa dina bilder och animera dem i simulerade bildrutor.
  6. Ställ in ett album för skärmsläckaren genom att välja Google Foto eller Konstgalleri.

Tips!

• För att spara batteri körs skärmsläckaren bara när enheten laddas. Skärmsläckaren körs under den tid du har valt och viloläget aktiveras inte på Chromebook under tiden.
  • Om du väljer en bild från ett delat album kan andra fortfarande lägga till eller redigera foton i albumet medan albumet används för skärmsläckare.
  • Varje morgon till kväll-bakgrund för Chromebook Plus har en kopplad skärmsläckare som animeras under dagen.
    • Om du väljer bildkälla kan du välja mellan två skärmsläckare.
Välja varaktighet för skärmsläckaren

Du kan bestämma hur länge skärmsläckaren ska visas innan datorn går in i viloläge.

1. Högerklicka på skrivbordet.
  2. Välj Ställ in bakgrund och stil följt av Skärmsläckare.
  3. Aktivera skärmsläckaren.
  4. Välj önskad visningstid i rullgardinsmenyn om du vill ange hur länge skärmsläckaren ska köras när datorn laddas:
    • i 5 minuter
    • i 10 minuter
    • i 30 minuter
    • i 1 timme
    • för alltid: Detta är standard.

Åtgärda problem med att ändra bakgrund

Om det inte går att ange bakgrund kontrollerar du att bilden är i rätt format (.png eller .jpg).

Om du använder Chromebook på jobbet eller i skolan kan det hända att administratören inte tillåter att du ändrar bakgrunden. Om det inte går att ändra bakgrunden kan du kontakta administratören och be om hjälp.