Ändra bakgrund

Du kan anpassa Chromebook med en skrivbordsbakgrund.

Obs! Om du använder Chromebook på jobbet eller i skolan kan det hända att administratören inte tillåter att du ändrar bakgrunden. Om det inte går att ändra bakgrunden kontaktar du administratören och ber om hjälp.

Välja bakgrund

Använda bakgrunder från Chromebook

1. Högerklicka på skrivbordet och välj Ange bakgrund.
  2. Klicka på den bild du vill använda som bakgrund. Om du vill använda en slumpmässigt vald bild markerar du kryssrutan Överraska mig.

Använda en anpassad bakgrund

1. Ladda ned en bild (.png eller .jpg) som du vill använda som bakgrund från webben om du inte redan har gjort det.
  2. Klicka på översikten Översikt och sedan uppåtpil Uppåtpil.
  3. Välj Filer Appen Filer.
  4. Klicka på Nedladdningar i vänstra kolumnen.
  5. Högerklicka på den bild du vill använda och klicka på Ange bakgrund.

Använda samma bakgrund på flera Chromebook-enheter

1. Klicka på kontobilden.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar.
  3. Klicka på Synkronisera i avsnittet Personer.
  4. Välj vad du vill synkronisera. Aktivera Synkronisera allt om du vill använda samma inställningar (inklusive bakgrunden) på varje Chromebook du loggar in på.

Åtgärda problem med att ändra bakgrunder

Om det inte går att ange bakgrund kontrollerar du att bilden är i rätt format (.png eller .jpg).

Om du använder Chromebook på jobbet eller i skolan kan det hända att administratören inte tillåter att du ändrar bakgrunden. Om det inte går att ändra bakgrunden kontaktar du administratören och ber om hjälp.