Ändra bakgrund

Du kan anpassa Chromebook med en skrivbordsbakgrund.

Obs! Det kan hända att administratören inte tillåter att du ändrar bakgrunden om du använder Chromebook på jobbet eller i skolan. Om det inte går att ändra bakgrund när du försöker kontaktar du administratören och ber om hjälp.

Välja bakgrund

Använda bakgrunder från Chromebook

1. Högerklicka på skrivbordet och välj Ange bakgrund.
  2. Klicka på den bild du vill använda som bakgrund. Om du vill använda en slumpmässigt vald bild markerar du kryssrutan Överraska mig.

Använda en anpassad bakgrund

1. Ladda ned en bild från webben som du vill använda som bakgrund. Bilden måste ha filändelsen .jpg, .jpeg eller .png.
  2. Klicka på översikten Översikt och sedan Alla appar.
  3. Välj Filer Appen Filer.
  4. Klicka på Nedladdningar i vänstra kolumnen.
  5. Högerklicka på den bild du vill använda och klicka på Ange bakgrund.

Använda samma bakgrund på flera Chromebook-enheter

1. Klicka på statusfältet på Chromebook där kontobilden visas.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar.
  3. Klicka på Avancerade synkroniseringsinställningar under Personer.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn i rutan som öppnas.
    • Välj Synkronisera allt för att använda samma inställningar (inklusive bakgrunden) på varje Chromebook du loggar in på.
    • Välj alternativet Välj vad som ska synkroniseras för att använda vissa inställningar. Markera sedan rutan Teman och bakgrunder.
  5. Klicka på OK.

Åtgärda problem med att ändra bakgrunder

Om det inte går att ange bakgrund kontrollerar du att det är rätt format (.png, .jpg eller .jpeg).

Om du använder Chromebook på jobbet eller i skolan kan det hända att administratören inte tillåter att du ändrar bakgrunden. Kontakta administratören om du vill veta mer.