Achtergrond wijzigen

Je kunt de achtergrond van het bureaublad van je Chromebook zelf kiezen.

Opmerking: Als je je Chromebook op het werk of op school gebruikt, staat je beheerder mogelijk niet toe dat je de achtergrond wijzigt. Als je de achtergrond niet kunt wijzigen, kun je contact opnemen met je beheerder voor hulp.

Achtergrond kiezen

Achtergrond van Chromebook gebruiken

1. Klik met de rechtermuisknop op je bureaublad en selecteer Achtergrond instellen.
  2. Klik op een van de afbeeldingen die je wilt instellen als achtergrond. Je kunt ook voor een willekeurig geselecteerde afbeelding kiezen door het selectievakje naast Verras me aan te vinken.

Een aangepaste achtergrond gebruiken

1. Download een afbeelding (.png of .jpg) van internet die je als achtergrond wilt gebruiken.
  2. Klik in de hoek van je scherm op de Launcher Launcher en dan pijl-omhoog Pijl-omhoog.
  3. Klik op Bestanden Pictogram van de Bestanden-app.
  4. Selecteer in de linkerkolom de map met je afbeelding.
  5. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding die je als achtergrond wilt gebruiken en klik op Achtergrond instellen.

Dezelfde achtergrond gebruiken op meerdere Chromebooks

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen Instellingen.
  3. Selecteer in het gedeelte Mensen de optie Synchronisatie en Google-services.
  4. Selecteer Synchronisatie beheren.
  5. Kies wat je wilt synchroniseren. Als je dezelfde instellingen (waaronder de achtergrond) wilt gebruiken op elke Chromebook waarop je inlogt, schakel je Alles synchroniseren in.

Problemen bij het wijzigen van achtergronden oplossen

Als je problemen ondervindt bij het instellen van je achtergrond, controleer je of de afbeelding een ondersteunde bestandsindeling heeft (.png of .jpg).

Als je je Chromebook op het werk of op school gebruikt, staat je beheerder mogelijk niet toe dat je de achtergrond wijzigt. Als je de achtergrond niet kunt wijzigen, kun je contact opnemen met je beheerder voor hulp.