Achtergrond en screensaver wijzigen

Je kunt de achtergrond van het bureaublad van je Chromebook zelf kiezen.

Belangrijk: Als je je Chromebook op het werk of op school gebruikt, staat je beheerder misschien niet toe dat je de achtergrond wijzigt. Als je de achtergrond niet kunt wijzigen, kun je contact opnemen met je beheerder voor hulp.

Een achtergrond kiezen

1. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad.
  2. Selecteer Je achtergrond en stijl instellen.
  3. Selecteer Achtergrond.
  4. Selecteer een van de afbeeldingen om in te stellen als achtergrond. Je kunt ook selecteren dat je de achtergrond dagelijks wilt wijzigen of vernieuwen.
    • Selecteer Helderheid om een achtergrond te kiezen met een licht of donker thema.
    • Als je een aangepaste achtergrond wilt instellen met een afbeelding die is gedownload naar je Chromebook, selecteer je Mijn afbeeldingen.
    • Als je een persoonlijke foto wilt gebruiken die is opgeslagen in je Google Foto's, selecteer je Google Foto's.

Tips:

• Als je een afbeelding uit een gedeeld album selecteert, kunnen anderen nog steeds foto's toevoegen of bewerken binnen het album terwijl het album wordt gebruikt voor achtergronden.
  • Je kunt op je Chromebook Plus ook achtergronden gebruiken die veranderen op basis van de tijd van de dag. Meer informatie over de Chromebook Plus
De accentkleuren van je achtergrond aanpassen
Als je unieke thema's voor je apparaat wilt maken, kun je je accentkleuren aanpassen aan je achtergronden. De accentkleuren worden ook aangepast aan de lichte en donkere modus.
  1. Klik met de rechtermuisknop op je bureaublad.
  2. Selecteer Je achtergrond en stijl instellen.
  3. Zet onder Accentkleuren de optie Gebruik kleurensets die passen bij je achtergrond aan of uit.
  4. Selecteer een van de kleurenschema's.
Dezelfde achtergrond gebruiken op meerdere Chromebooks
  1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer in het gedeelte Accounts de optie Synchronisatie en Google-services.
  4. Selecteer Beheren wat je synchroniseert.
  5. Kies wat je wilt synchroniseren. Als je dezelfde instellingen (waaronder de achtergrond) wilt gebruiken op elke Chromebook waarop je inlogt, zet je Alles synchroniseren aan.
De screensaver wijzigen
Belangrijk: School- en werkaccounts hebben geen toegang tot de screensaveroptie.
  1. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad.
  2. Selecteer Je achtergrond en stijl instellen.
  3. Selecteer Screensaver.
  4. Als je de screensaver wilt aanzetten, selecteer je de schakelaar rechts.
  5. Selecteer onder Screensaver-animatie de optie Een koel briesje of Voorbijzweven zodat je foto's binnen gesimuleerde frames worden weergegeven en geanimeerd.
  6. Als je een album wilt kiezen dat je als screensaver wilt instellen, selecteer je Google Foto's of Kunstgalerie.

Tips:

• De screensaver wordt alleen tijdens het opladen uitgevoerd om de batterij te sparen. De screensaver blijft actief gedurende de geselecteerde periode en je Chromebook schakelt dan niet over naar de slaapmodus.
  • Als je een afbeelding uit een gedeeld album selecteert, kunnen anderen nog steeds foto's toevoegen of bewerken binnen het album terwijl het album wordt gebruikt voor screensavers.
  • Elke Dawn to Dark-achtergrond voor de Chromebook Plus wordt geleverd met een gekoppelde screensaver die gedurende de dag wordt geanimeerd.
    • Als je de afbeeldingsbron selecteert, kun je kiezen uit 2 screensavers.
De duur van de screensaver kiezen

Je kunt bepalen hoelang je screensaver wordt weergegeven voordat de slaapstand van je computer wordt geactiveerd.

1. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad.
  2. Selecteer Achtergrond en stijl instellen en dan Screensaver.
  3. Zet de screensaver aan.
  4. Als je wilt instellen hoelang de screensaver wordt weergegeven tijdens het opladen, selecteer je de gewenste weergavetijd in het dropdownmenu:
    • 5 minuten
    • 10 minuten
    • 30 minuten
    • 1 uur
    • altijd: Dit is de standaardinstelling.

Problemen bij het wijzigen van achtergronden oplossen

Als je problemen ondervindt bij het instellen van je achtergrond, controleer je of de afbeelding een ondersteunde bestandsindeling heeft (.png of .jpg).

Als je je Chromebook op het werk of op school gebruikt, staat je beheerder misschien niet toe dat je de achtergrond wijzigt. Als je de achtergrond niet kunt wijzigen, kun je contact opnemen met je beheerder voor hulp.