Sjekk, rediger og signer PDF-filer

Du kan bruke Galleri-appen på Chromebook for å vise og redigere PDF-filer. Du kan

• fylle ut PDF-skjemaer
  • legge til tekstannoteringer
  • legge til høydepunkter
  • signere dokumenter med annoteringer på frihånd

Åpne PDF-filer med Galleri-appen

1. Velg appoversikten nederst til venstre på skjermen.
  2. Åpne Filer .
  3. Til venstre velger du hvor PDF-filen er lagret.
  4. For å åpne PDF-filen, dobbeltklikk på den.

Vis, rediger og skriv ut PDF-filer

Du kan enkelt navigere eller gå til bestemte sider i PDF-filen ved hjelp av sidepanelet. For å åpne sidepanelet, velg pilen øverst til venstre.

Se PDF-informasjon

1. Øverst til høyre i PDF-filen klikker du på Mer Mer.
  2. Velg Vis info.

Tilpass til siden

Slik tilpasser du siden automatisk til vinduet:

1. Klikk på Zoom inn øverst på menylinjen for å åpne zoomkontrollene.
  2. Velg Tilpass til bredden.

Zoom inn eller ut på siden

1. Klikk på Zoom inn øverst på menylinjen for å åpne zoomkontrollene.
  2. Velg Zoom inn eller Zoom ut.

Tips:

• Hold inne Ctrl og + for å zoome inn eller Ctrl og - for å zoome ut.
  • Hold inne Ctrl mens du ruller opp eller ned med musen.
  • Bruk klypebevegelser hvis datamaskinen har berøringsskjerm eller styreflate.

Skriv ut sider

På menylinjen øverst velger du Skriv ut Skriv ut.

Roter sider

Du kan rotere en hvilken som helst side fra sidepanelet ved å åpne den med -ikonet. Finn siden du vil rotere, og velg Rotér -knappen ved siden av miniatyrbildet for siden.

Endre navn på PDF-filer

Trykk på Ctrl + Enter, eller klikk på filnavnet øverst i vinduet. Nå kan du endre filnavnet.

Rediger PDF-filer

Velg Lagre øverst til høyre. For å lagre nye endringer som en ny fil trykker du på pilen til høyre. For å angre en endring, velg Angre . For å utføre en endring likevel, velg Utfør likevel .

Lag annoteringer

Du kan enkelt legge til tekst eller tegninger i PDF-filer eller signere dokumenter med annoteringer på frihånd.

For å legge til tekst hvor som helst i PDF-filen, velg Tekst på menyen øverst på skjermen. For å legge til illustrasjoner og signere dokumenter, velg Annoter , og gjør endringer med penn-, markerings- og viskelærverktøyene.

Opprett og lagre en signatur

Når du oppretter en signatur og lagrer den i Galleri-appen, kan du

• sette inn signaturen i PDF-filer
  • logge på flere steder for å spare tid
  • enten bruke den samme signaturen eller velge blant flere signaturer

Viktig: Denne funksjonen tilbys kun for bekvemmelighets skyld. Den verifiserer ikke signaturer og gir ingen sikkerhet.

1. Åpne en PDF-fil på Chromebooken.
  2. Velg signaturknappen på verktøylinjen øverst for å se eller opprette signaturen din.
  3. Tegn signaturen din med mus, fingeren eller en pekepenn.
  4. For å sette inn signaturen din i PDF-filen, velg Plasser signaturen .
    • For å slette en signatur fra Chromebooken, velg Slett signaturen .
    • Velg Tegn en signatur til for å opprette flere signaturer.
    • Signaturen din lagres, slik at du kan bruke den i andre dokumenter når du åpner nye PDF-filer og klikker på signaturverktøyet.

Bruk markeringsverktøyet

Hvis du vil flytte en signatur eller justere endringer du har gjort med de andre redigeringsverktøyene, kan du bruke markeringsverktøyet . Med markeringsverktøyet kan du rotere, endre størrelse på, flytte eller slette signaturer, tegninger eller tekstfelt som allerede er lagt til i PDF-filen.

1. Velg Markér-verktøyet i en PDF-fil.
  2. For å markere et element, klikk eller trykk på det, eller dra et rektangel over elementene du vil markere.
    • For å endre størrelsen på utvalget, dra i et hjørne av utvalgsboksen.
    • For å rotere utvalget, velg rotasjonshåndtaket øverst i utvalgsboksen, og dra i det. Rotasjonshåndtaket er den tilknyttede prikken over utvalgsboksen.
    • For å flytte utvalget, dra utvalgsboksen til et nytt sted.

Tips:

• For å endre eller flytte tekstannoteringer, gå til «Legg til tekst»-verktøyet.
  • Hvis du har fjernet markeringen av en signatur i en PDF-fil, må du markere signaturen med markeringsverktøyet for å flytte den, endre størrelse på den eller rotere den.

Hurtigtaster for tilgjengelighet

Gjør det valgte elementet større Shift +
Gjør det valgte elementet mindre Shift -
Flytt det valgte elementet Piltastene
Roter det valgte elementet mot høyre Shift + Alt + høyrepil
Roter det valgte elementet mot venstre Shift + Alt + venstrepil
Slett det valgte elementet Delete eller tilbaketasten
Behold elementet der det er Esc

Se PDF-filer i Chrome-nettleseren

PDF-filer åpnes automatisk i Galleri-appen. Du kan endre denne innstillingen slik at Chromebooken alltid åpner PDF-filer i Chrome-nettleseren.

Viktig: Du kan ikke legge til tekstannoteringer i PDF-filer i Chrome-nettleseren.

1. Velg appoversikten nederst til venstre på skjermen.
  2. Åpne Filer .
  3. Høyreklikk på den valgte PDF-filen.
  4. Velg Åpne fil og såEndre standard og såVis.

Åpne og les PDF-filer med optisk tegngjenkjenning (OCR)

Viktig:

• Slå på skjermleseren. Finn ut hvordan du bruker den innebygde skjermleseren.
  • Denne funksjonen er slått på som standard for brukere av skjermlesere.
  • Denne funksjonen er for tiden bare tilgjengelig i ChromeOS og fungerer ved hjelp av Chrome PDF-visningsprogrammet.

Chrome bruker maskinlæring for å la skjermlesere åpne og lese utilgjengelige PDF-filer via Chrome PDF-visningsprogrammet. Hvis du har en PDF-fil, enten lagret lokalt eller på en nettside, som inneholder et bilde av tekst eller tekstinnhold som ikke er tilgjengelig, kan du konvertere den til lesbar tekst.

1. Velg Filer på Chromebooken.
  2. Høyreklikk på PDF-filen du vil åpne.
  3. Velg Åpne med og såChrome PDF-visningsprogrammet.
  4. Trykk på Søk + nedoverpilen i dokumentet.
    • Hvis det ikke er noen tilgjengelig tekst på den første siden, ser du statusoppdateringen «Trykk på Søk + M, og konverter bildet til tekst på den kontekstuelle menyen» øverst til venstre.
  5. For å åpne den kontekstuelle menyen, trykk på Søk + M
    • Når OCR-prosessen starter, ser du statusoppdateringen «Denne PDF-en er utilgjengelig. Henter ut tekst – basert på AI-løsninger fra Google.»
  6. Klikk på Hent ut tekst fra PDF.
    • Når OCR-prosessen er fullført, ser du en statusoppdatering øverst til venstre:
      • Vellykket OCR-behandling av bildet: Teksten er hentet ut – basert på AI-løsninger fra Google.
      • Fant ingen tekst i bilder: Denne PDF-en er ikke tilgjengelig. Ingen tekst er hentet ut.

Tips:

• Hvis PDF-filen er fra en nettside, åpner Chrome den i Chrome PDF-visningsprogrammet.
  • For å navigere fremover, trykk på Søk + nedoverpilen/høyrepilen. Du hører en ansvarsfraskrivelse på begynnelsen og slutten av teksten som er hentet ut.

Slå av OCR

Slik slår du av denne funksjonen:

1. Velg klokkeslettet nederst til høyre på Chromebook. Eller trykk på Alt + Shift + S.
  2. Velg Innstillinger og så Tilgjengelighet.
  3. Slå av Hent ut tekst fra PDF under «Tekst til tale».