Consultar, editar i signar PDF

Podeu utilitzar l'aplicació Galeria que hi ha al Chromebook per veure PDF i editar-los. Podeu:

• Emplenar formularis PDF.
  • Afegir anotacions de text.
  • Afegir marques.
  • Signar documents amb les anotacions escrites a mà.

Obrir un PDF amb l'aplicació Galeria

1. A la part inferior esquerra de la pantalla, seleccioneu el menú d'aplicacions .
  2. Obriu Fitxers .
  3. A l'esquerra, seleccioneu la destinació on està desat el PDF.
  4. Per obrir el PDF, feu-hi doble clic.

Consultar, editar i imprimir PDF

Des del tauler lateral, podeu navegar fàcilment per una pàgina concreta del PDF o dirigir-vos-hi. Per obrir el tauler lateral, seleccioneu la fletxa a la part superior esquerra.

Veure informació d'un PDF

1. A la part superior dreta del PDF, feu clic a Més Més.
  2. Seleccioneu Obtén informació.

Ajustar una pàgina

Per ajustar automàticament la pàgina a la finestra:

1. A la barra de menú de la part superior, feu clic a Amplia per obrir els controls de zoom.
  2. Seleccioneu Ajusta a l'amplada.

Ampliar o reduir una pàgina

1. A la barra de menú de la part superior, feu clic a Amplia per obrir els controls de zoom.
  2. Seleccioneu Amplia o Redueix.

Consells:

• Manteniu premudes les tecles Ctrl i + per ampliar la imatge o bé Ctrl i - per reduir-la.
  • Manteniu premuda la tecla Ctrl mentre us desplaceu cap amunt o cap avall amb el ratolí.
  • Si l'ordinador té pantalla o ratolí tàctils, podeu fer servir els gestos de pinçament.

Imprimir una pàgina

A la barra de menú de la part superior, seleccioneu Imprimeix Imprimeix.

Girar una pàgina

Podeu girar qualsevol pàgina des de la barra lateral obrint-la amb la icona . Per fer-ho, cerqueu la pàgina que vulgueu girar i seleccioneu el botó Gira que hi ha al costat de la miniatura de la pàgina.

Canviar el nom d'un PDF

Premeu Ctrl+Retorn o feu clic al nom del fitxer a la part superior de la finestra. Ja podeu editar el nom del fitxer.

Editar un PDF

A la part superior dreta, seleccioneu Desa. Per desar els canvis en forma de fitxer nou, premeu la fletxa que hi ha al costat dret. Per desfer un canvi, seleccioneu Desfés . Per refer un canvi, seleccioneu Refés .

Fer anotacions

És molt fàcil afegir text o dibuixos als PDF o signar-los mitjançant les anotacions escrites a mà.

Per afegir text en qualsevol part d'un PDF, al menú de la part superior de la pantalla, seleccioneu Text . Per afegir dibuixos i signar documents, seleccioneu Anota i feu els canvis amb el llapis, el retolador fluorescent i les eines d'esborrar.

Crear i desar una signatura

Si creeu una signatura i la deseu a l'aplicació Galeria, podreu:

• Inserir la signatura en qualsevol PDF.
  • Iniciar la sessió en diversos llocs per estalviar temps.
  • Utilitzar la signatura o bé triar entre diverses signatures.

Important: aquesta funció és per a la comoditat dels usuaris, però no proporciona seguretat ni verificació de signatures.

1. Al Chromebook, obriu un PDF.
  2. Per veure o crear la signatura, seleccioneu el botó de signatura a la barra d'eines de la part superior.
  3. Amb un ratolí, el dit o un llapis òptic, dibuixeu la signatura.
  4. Per inserir la signatura al PDF, seleccioneu Col·loca la signatura .
    • Per suprimir una signatura del Chromebook, seleccioneu Suprimeix la signatura .
    • Per crear signatures noves, seleccioneu Dibuixa una altra signatura.
    • La signatura es desarà perquè la pugueu fer servir en altres documents quan obriu un PDF nou i feu clic a l'eina de signatura.

Utilitzar l'eina de selecció

Si voleu moure una signatura o modificar els canvis que heu fet amb les altres eines d'edició, podeu utilitzar l'eina de selecció . Amb aquesta eina, podeu girar, moure o suprimir signatures, dibuixos o quadres de text que ja s'hagin afegit al PDF, o canviar-ne la mida.

1. En un PDF, trieu l'eina de selecció .
  2. Per seleccionar un element, toqueu-lo o feu-hi clic. També podeu arrossegar un rectangle que inclogui els elements que voleu seleccionar.
    • Per canviar la mida de la selecció, arrossegueu un extrem del quadre de selecció.
    • Per girar la selecció, a la part superior del quadre de selecció, seleccioneu l'ansa de rotació i arrossegueu-la. L'ansa de rotació és el punt connectat que hi ha a sobre del quadre de selecció.
    • Per moure la selecció, arrossegueu el quadre de selecció a una altra ubicació.

Consells:

• Per editar o moure les anotacions de text, aneu a l'eina "Afegeix text".
  • Si heu desseleccionat una signatura d'un PDF, heu de seleccionar-la a l'eina de selecció per moure-la, canviar-ne la mida o girar-la.

Tecles de drecera per a l'accessibilitat

Augmentar la mida de l'element seleccionat Maj+
Reduir la mida de l'element seleccionat Maj-
Moure l'element seleccionat Tecles de fletxa
Girar l'element seleccionat cap a la dreta Maj+Alt+fletxa dreta
Girar l'element seleccionat cap a l'esquerra Maj+Alt+fletxa esquerra
Suprimir l'element seleccionat Tecla de supressió o tecla de retrocés
Mantenir l'element on és Esc

Veure PDF al navegador Chrome

Els PDF s'obren automàticament amb l'aplicació Galeria. Podeu canviar aquesta opció de configuració perquè el Chromebook obri sempre els PDF al navegador Chrome.

Important: no podeu afegir anotacions de text als PDF al navegador Chrome.

1. A la part inferior esquerra de la pantalla, seleccioneu el menú d'aplicacions .
  2. Obriu Fitxers .
  3. Feu clic amb el botó dret al PDF seleccionat.
  4. Seleccioneu Obre el fitxer i, a continuació, Canvia els valors predeterminats i, a continuació, Mostra.

Accedir a PDF i llegir-los amb el reconeixement òptic de caràcters (OCR)

Important:

Amb l'aprenentatge automàtic, Chrome permet als lectors de pantalla accedir als PDF inaccessibles, així com llegir-los, mitjançant el Visor de PDF de Chrome. Si teniu un fitxer PDF, sigui del vostre emmagatzematge local o d'una pàgina web, que té una imatge de text escrit o qualsevol contingut de text inaccessible, el podeu convertir en un text llegible.

1. Al Chromebook, seleccioneu Fitxers .
  2. Per obrir un fitxer PDF, feu clic amb el botó dret al document.
  3. Seleccioneu Obre amb i, a continuació, Visor de PDF de Chrome.
  4. Al document, premeu Cerca+fletxa avall.
    • Si no hi ha text accessible a la primera pàgina, a la part superior esquerra veureu l'actualització de l'estat "Prem Cerca+M i converteix la imatge a text al menú contextual".
  5. Per obrir el menú contextual, premeu Cerca+M
    • Quan s'iniciï l'OCR, a la part superior esquerra, veureu l'actualització de l'estat "Aquest PDF és inaccessible. S'està extraient el text amb la tecnologia de la IA de Google".
  6. Feu clic a Extreu el text del PDF.
    • Quan l'OCR finalitzi, veuràs una actualització de l'estat a la part superior esquerra:
      • OCR correcte de la imatge: s'ha extret el text amb la tecnologia de la IA de Google.
      • No s'ha trobat text a les imatges: aquest PDF és inaccessible. No s'ha extret text.

Consells:

• Si el fitxer PDF prové d'una pàgina web, Chrome l'obre al Visor de PDF de Chrome.
  • Per avançar, premeu Cerca+fletxa avall/dreta i escoltareu una exempció de responsabilitat al principi i al final del text extret.

Desactivar l'OCR

Per desactivar aquesta funció:

1. A la part inferior dreta del Chromebook, seleccioneu l'hora. També podeu prémer Alt+Maj+S.
  2. Seleccioneu Configuració i, a continuació, Accessibilitat.
  3. A "Text a parla", desactiveu l'opció Extreu el text del PDF.