Använda spelfunktioner på Chromebook

Du kan förbättra spelupplevelsen med spelfunktioner på vissa Chromebook-enheter.

Obs! Funktionerna nedan gäller endast på dessa Chromebook-enheter:

• Acer Chromebook 516 GE
  • ASUS Chromebook Vibe CX55 Flip
    • ASUS CX55 Flip har inte stöd för RGB-tangentbordet.
  • Lenovo Ideapad Gaming Chromebook

Hitta och ladda ned spel med hjälp av Appstartaren

1. Välj Appstartaren i skärmens ena hörn.
  2. Sök efter en speltitel eller ett sökord i sökfältet högst upp.
    • Om du redan har laddat ned spelet väljer du det för att börja spela.
    • Om du inte har laddat ned spelet kan du köpa det via andra speltjänster, som Play Butik och GeForce NOW.
  3. Följ anvisningarna på skärmen om du väljer att köpa spelet.

Ändra färg på RGB-tangentbordet

Du kan välja en färg på tangentbordets bakgrundsbelysning om du vill anpassa spelupplevelsen.

Bild på tangentbordets bakgrundsbelysning

1. Välj klockan nere till höger.
  2. Välj Inställningar .
  3. Välj Ställ in bakgrund och stil under Anpassning.
  4. Välj den anpassade färgen längst ned under Tangentbordets bakgrundsbelysning.
    • Tips! Standardfärgen för tangentbordet baseras på den bakgrund du använder just nu.

Hitta fler spel och erbjudanden

Du kan hitta spel och erbjudanden och läsa mer om spel i ChromeOS här.